KROKODIL OD 5 METARA JE VREBAO KAJAKAŠE U KONGU: Mogli su samo da gledaju kako im neman odvlači druga pod vodu VIDEO

Profimedia

Dva kajakaša su kamerom uhvatila užasan trenutak kada je njihovog prijatelja pojeo ogroman krokodil.

Davne 2010. godine, Amerikanci Kris Korbulić i Ben Skuksberi plivali su kajakom niz reku Lukuga u Kongu sa Hendrijem Kuci kada ga je iz njegovog čamca istrgao krokodila od 5 metara, koji više nikada nije viđen.

Korbulić je tada objasnio: „Bacio sam pogled i samo krajičkom oka video krokodila kako izlazi iz vode, i napada Kucija.

Sva trojica su bili kajakaši svetske klase, a Korbulić i Stoksberi su se udružili sa Kucijem kako bi bili prvi ljudi koji su plovili belim vodama reke Lukuge.

Vozili su se kajakom u zbijenoj grupi kako bi izbegli napade nilskog konja i krokodila i bili su udaljeni samo „četiri ili pet” stopa kada je životinja napala.

Korbulić je za Asošijeted pres još 2010. rekao: „Krokodil ga je upravo povukao pod vodu. Mislim da smo oboje bili u potpunom šoku i neverici, i apsolutno užasnuti onim što se upravo dogodilo."

Kuci je pao iz svog kajaka 7. decembra, a jedini krokodili koje su videli pre incidenta tog dana bila su tri mala reptila, prosečne dužine oko metar.

KROKODIL OD 5 METARA JE VREBAO KAJAKAŠE U KONGU: Mogli su samo da gledaju kako im neman odvlači druga pod vodu VIDEO  Youtube

Trojica muškaraca su krstarila niz vodu široku oko 30 metara, sa Kucijem u sredini, Stokesbrrijem napred sa leve strane i Korbulićem samo malo iza njega.

Kada se Kucijev čamac prevrnuo, Stokesberri i Korbulić su gledali kako se trese 20 sekundi dok je krokodil izvukao Kucija.

Shvativši da nisu u mogućnosti da pomognu, dvojica Amerikanaca brzo su odveslala nizvodno do sela gde su im stanovnici rekli da je krokodil verovatno „dugačak 5 metara i težak dve tone“.

Ubrzo nakon napada, Kucijev kajak je pronađen i seljani su ga izvukli na obalu. Na kajaku nije bilo ni ogrebotine.

Godine 2013. priča o Kucijevoj smrti ispričana je u dokumentarcu Nešenel geografika, Ljudožder iz Konga.

Uključen je i snimak trenutka kada je Kuci napadnut, međutim, nije prikazan tačan trenutak kada je krokodil napao.

Nakon što su ubrzo nakon napada stigli u obližnje selo, Korbulić i Stookesberri - koji su vidno potreseni - mogu se videti kako traže pomoć radiom, pri čemu ovaj poslednji govori: „Ovo je Ben, čuješ li me? Imali smo strašnu nesreću ovde. Hendrija je upravo uhvatio krokodil.”

Kurir.rs/Unilad