otvoreno

PRAVILNIK NE DOZVOLJAVA RAD IZNAD OVE TEMPERATURE! Bobić upozorila na ekstremno velike vrućine koje nam stižu (VIDEO)

Olivera Bobić, predsednica Saveza samostalnih sindikata Niš, tvrdi da kada temperatura u zatvorenom prostoru pređe 28 stepeni, tada se taj rad smatra nebezbednim i štetnim po zdravlje.

Društvo

Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu definisao je da se na izrazito visokim temperaturama od preko 36 stepeni rad na otvorenom organizuje sa čestom promenom radnika, a preporuka je da se potpuno obustavi u vremenu od 11 do 16 časova.

foto: Kurir televizija

- Nama su zaista neophodni propisi koji bi regulisali rad na visokim temperaturama. Mi imamo normativno samo delimično regulisano. Imamo regulisan rad u zatvorenom prostoru prio ovim visokim temperaturama. Pravilnik kaže da na 25 stepeni spoljašnje temperature kreće se sa merenjem. Čim ta temperatura pređe 28 stepeni u zatvorenom prostoru, taj rad se smatra nebezbednim i štetnim po zdravlje - rekla je Bobić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: