Foto: Kurir Televizija

Inicijativa

ZA SPAS POLJOPRIVREDNIKA SRBIJE: Nastavljaju se razgovori ministra Branislava Nedimovića sa poljoprivrednim proizvođačima!

Društvo
> 15:54h

Razgovori Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića se nastavljaju ove nedelje.

foto: T. Ilić

Predsednik tog Udruženja Vukašin Baćina uputio je poziv za sastanak ministru Nedimoviću i uoči sastanka poručio da uprkos zloupotrebi njega od strane pojedinih članova Inicijative i njihovog pokušaja korišćenja prošlonedeljnog sastanka za rešavanje tema koje su samo njima privatno važne, želi da se ogradi od istih i nastavi da na ozbiljan način sa svojim kolegama rešava sistemska, a ne privatna pitanja pojedinaca.

- Upravo zbog transparentnosti sam poveo i veći od predviđenog broja kolega na taj sastanak. Nisam hteo da posle neko kaže kako nije upućen šta se razgovaralo. Međutim, pojedinci su odmah počeli da galame i umesto tema koje smo najavili počeli da iznose lična pitanja, uvijena u opšte teme. Ja imam odgovornost da kažem istinu zarad želje da se nešto stvarno reši - naveo je Baćina i dodao:

- Od svih pitanja, dva su rešena, skinuta je zabrana izvoza žitarica, četiri su započeta sa rešavanjem, dok se pitanje samog sistema subvencija ostavilo za novu Vladu jer to, pa i većina drugih znamo da se realno ne mogu rešiti preko noći.

On je istakao i da je potpuno besmisleno pretiti bilo čime u situaciji koja je posledica i svetskih problema, ne samo domaćih dešavanja.

Kurir.rs