Foto: Printscreen Facebook/Live from Greece

hit

ALA PIČE BRAĆA GRCI! POGLEDAJTE KAKO NA HALKIDIKIJU SLAVE PRAZNIK UZ UŽIČKO KOLO Turistima iz Srbije srce igra od sreće (VIDEO)

Društvo

Hit snimak iz Grčke širi se na društvenim mrežama!

Meštani sela Agia Paraskevi na poluostvru Kasandra na Halkidiju proslavili su svoj praznik između ostalog i uz zvuke užičkog kola.

Naš turista koji je zabeležio nesvakidašnju scenu navodi da se meštani svake godine nakon litije okupljaju na lokalnom trgu gde tradicionalno na ovaj način slave praznik.

- Ala piče! Svaka čast! Juče su ovde bile litije. Lepo je bilo prisustvovati - navodi Saša u svojoj objavi na Fejsbuku u grupi Live from Greece.

Komentari se samo ređaju.

- Važno je da su ljudi veseli i srećni. Sve ostalo nije bitno. Lep je i divan osećaj u srcu kada čuješ svoju muziku ili kolo u tuđoj zemlji. E to ne može baš u svakoj zemlji. Pogotovo na ovako javnom mestu - napisala je jedna korisnica.

- Samo neka je veselo - nadovezala se jedna korisnica.

Ima međutim i onih kojima se snimak nije dopao.

- Svrha putovanja je upoznavanje tuđih kultura, običaja, hrane, mentaliteta... Čovek putuje da bi čuo neke druge zvuke, upoznao nesto novo, proširio vidike iz svog atara... Obožavam Grčku i uvek biram mesta bez Srba - navodi jedna korisnica.

(Kurir.rs)