Foto: Twitter video prtscr / RT

napad na Dodnjeck

HIMARSOM NA ZAROBLJENE AZOVCE?! Rusi tvrde da je raketiran zatvor za ratne zarobljenike Jelenovka! 40 poginulo, 130 ranjeno

Planeta

Ruski mediji objavili su informaciju da je ukrajinska artiljerija gađala kaznenu koloniju Jelenovka u Donbasu gde se nalaze zarobljeni pripadnici desničarske organizacije i puka TO Ukrajine "Azov".

Ovu infomraciju napisao je i zamenik ministra informisanja Donjecke Narodne Republike Daniil Bezsonov na svom Telegram kanalu.

„Došlo je do direktnog udara u zgradu sa zatvorenicima“, napisao je Bezsonov. „Rezultati za sada: 40 poginulih, 130 ranjenih.

Ministar je dodao da veruje da je Kijev za napad koristio višecevne raketne bacače HIMARS koje je isporučio SAD.

U tom objektu su navodno bili smešteni ukrajinski borci koje su zarobile ruske i savezničke snage tokom opsade čeličane Azovstal u gradu Mariupolju.

Prijavljeno granatiranje se dogodilo dok su ruske i trupe DNR pokušavale da potisnu ukrajinske vojnike iz zapadnih oblasti republike.

Dok ruski i proruski mediji prenose ovu informaciju, o njoj ćute ukrajinski i zapadni. Ovu informaciju je negmoguće potvrditi na bilo koji način sve dok ne stignu snimci sa mesta napada.

Kurir.rs