Foto: AP/Jeff Chiu, KK Borac/Duško Radišić

HIT

KAKAV CAR! ZVEZDA NBA LIGE NAVIJA ZA BORAC IZ ČAČKA! Neprestano gleda košarku, a evo zbog čega je zavoleo baš ovaj srpski klub

Košarka

NBA superstar Dža Morant redovno gledao utakmice Borca iz Čačka!

Nisam mogao da verujem kad mi je rekao da prati moje Čačane, otkrio srpski trener u Memfisu Darko Rajaković

Dža Morant, sjajni bek Memfisa, za kratko vreme postao je NBA superstar.

Već posle prve sezone dobio je priznanje za rukija godine, a ove je bio jedan od kandidata za MVP, ali je titulu odneo Nikola Jokić.

Momak koji uništava protivničke odbrane i koji je jedan od najatraktivnijih igrača u ligi, verovali ili ne, redovno je gledao utakmice Borca iz Čačka!

Ovo je, gostujući u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom", otkrio srpski trener Darko Rajaković, koji radi u Memfisu.

foto: EPA/John G. Mabanglo

On kaže da Morant i dalje mnogo vremena posvećuje košarci, a da je, između ostalog, pratio Borac. Darko, inače rođeni Čačanin, nije mogao da veruje kad mu je Dža to rekao.

- Ja kao trener ne stignem dnevno da pogledam toliko mečeva kao on. On prati i žensku košarku, a nećete verovati da je pratio i Borac iz Čačka. Njegov saigrač s Mari stejta je igrao u Borcu, pa je gledao njihove utakmice. Pitao sam se da li je moguće. Jednostavno, obožava košarku i ne postoji utakmica koju neće pogledati sa interesovanjem - ispričao je Rajaković.

Entoni Smit je pojačao čačanski Borac u septembru 2020. godine. Tokom te sezone u Borcu krilni centar odigrao je 24 meča u ABA ligi, uz učinak od 6,8 poena, 3,8 skokova i 0,4 asistencije.

Univerzitet Mari

Dža i Entoni su zajedno igrali na univerzitetu Mari dve godine. Morant je već tada pokazao klasu i bio jedan od najboljih igrača ekipe, pa je 2019. bio drugi pik na draftu.

Kurir sport