Foto: @starsport

OPROŠTAJ OD KAPITENA

SAOPŠTENJE CRNO-BELIH PREPUNO EMOCIJA: Saša Zdjelar je zaslužio da ZAUVEK bude deo Partizana

Fudbal

Fudbalski klub Partizan, emotivnim saopštenjem, pozdravio se sa doskorašnjim kapitenom, Sašom Zdjelarom.

Fudbaler veznog reda je napustio klub iz Humske nakon četiri i po godine i pojačao je moskovski CSKA.

U Partizan je prvo došao na pozajmicu iz Olimpijakosa na zimu 2018. godine, a crno-beli su šest meseci kasnije otkupili njegov ugovor.

U crno-belom dresu Zdjelar je odigrao 197 utakmica, a saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

- Dolazak u Humsku za Sašu Zdjelara nikada nije značio samo usputnu stanicu do neke jače evropske destinacije, baš kao što ni sada kada je iz Superlige Srbije otišao u rusku Premijer ligu ne znači da će se njegova veza sa Partizanom završiti.

Dojučerašnji kapiten crno-belih je mnogo puta isticao da je u januaru 2018. godine, kad je na Kipru zadužio crno-belu opremu, ispunio dečački san da zaigra za klub koji voli od kad zna za sebe. To isto je ponovio i u svom prvom obraćanju po dolasku u moskovski CSKA, istakavši da se posebno raduje što dva kluba imaju bratske odnose. Jer, Partizan je oduvek bio neraskidivi deo njegovog života, a zbog svega što je uradio za naš klub i Saša Zdjeler je zaslužio da zauvek bude deo Partizana.

foto: Starsport

Četiri godine je proveo u Humskoj, prvo kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa, a onda i kao fudbaler ugovorom vezan za Parni valjak. Za kratko vreme je prošao put od velikog pojačanja do apsolutnog lidera tima, a kasnije i kapitena. Nezamenljivog. Neretko je bio glavna pokretačka snaga Partizana na 197 utakmica koliko ih je odigrao, i čovek čiji potezi menjaju tok utakmice, kao što je to, recimo bio njegov gol u finalu Kupa protiv Mladosti iz Lučana u Surdulici 2018. godine za pobedu od 2:1.

Međutim, zna i on sam da je bilo situacija kad je podbacio, to nikada nije ni skrivao, ali je uvek, bez ikakvog izuzetka, davao onoliko koliko je mogao u tom trenutku. Trudio se, borio, dizao ekipu, a to koliko je značio na timskim sastancima i razgovorima u poluvremenu utakmica najbolje znaju oni koji su je delili svlačionicu sa njim.

Mi u Fudbalskom klubu Partizana smo srećni i ponosni što smo bili deo sna Saše Zdjelara i znamo da odlazak u CSKA nije definitivno zbogom, odnosno da ćemo se uskoro ponovo sresti na terenu. Razume se, u istom dresu - navedeno je u saopštenju Partizana.

Kurir sport