Foto: Partizan/Miroslav Todorović

liga evrope

PARTIZANOV BRODOLOM NA KIPRU: Crno-beli bljesnuli pa se ugasili, AEK stiže u Beograd sa golom prednosti! (VIDEO)

Fudbal
> 21:47h

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, vicešampion Srbije je posle preokreta poražen na Kipru u Larnaki: AEK - Partizan 2:1 (1:1). Pred oko 4.000 gledalaca, po pravoj vrelini, crno-beli su bili bolji u prvom poluvremenu, ali su potpuno pali u drugom delu i doživeli poraz. Revanš je za nedelju dana u Beogradu.

Crno-beli su opet pali posle kornera u 70 minutu, a mrežu je zatresao Bosanac Hrvoje Miličević koji je posle Gamine povratne lopte bio neometan na šest-sedam metara od gola. Prethodno je Rosales pravom parabolom namučio golmana Stevanovića, koji je jedva izbio loptu preko gola u korner, a potom je usledio preokret.

Na početku drugog poluvremena gosti iz Beograda nisu imali ni sreće, jer je Rikardo Gomeš mposle centaršuta Filipovića sa desne strane pogodio glavom prečku. Ali, to je bilo sve od crno-belih u nastavku susreta u larnaki, premalo da bi se izbegao i poraz.

Crno-beli su ostavili bolji utisak u prvom poluvremenu. Odlična igra krunisana je pogotkom Meniga u 18. minutu, posle odličnog prodora Rikarda Gomeša, koji je zaobišao i golmana Pirića. Brzi kontranapad je započeo Fejsa, a nastavio Natho.

Partizan je naivno primio gol u 34. minutu posle kornera i smušene reakcije odbrane, pogotovo neodlučnog golmana Stevanovića. Tomović je glavom pored Filipovića vratio loptu Garsiji, a ovaj pogodio za izjednačenje. Dvadesetak minuta pre kraja Miličević je dao gol za vrednu pobedu Kiprana.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Utakmica u Larnaki je završena

83. minut - Žuti karton dobija Fejsa zbog prekršaja

82. minut - Terzić, Lutovac i Belić dobijaju šansu u Partizanu umesto Dijabatea, Meniga i Andradea

74. minut - Mladi Baždar zamenio umornog Natha, koji nema snage da nastavi meč!

70. minut - GOL - Bosanac Hrvoje Miličević donosi preokret u Larnaki - 2:1

Crno-beli su opet pali posle kornera, a mrežu je zatresao Bosanac Hrvoje Miličević koji je posle Gamine povratne lopte bio neometan na šest-sedam metara od gola. Prethodno je Rosales pravom parabolom namučio golmana Stevanovića, koji je jedva izbio loptu preko gola u korner, a potom je usledio preokret.

68. minut - Defanzivac AEK-a Tomović dobio žuti karton zbog prigovora

66. minut - Stevanović odlično intervenisao posle opasnog udarca Altmana

Najbolju priliku u drugom poluvremenu, domaćin je imao u 66. minutu, kada se Izraelac Altman probio po levoj strani i uputio opasan udarac, ali je ovaj put golman Partizana Stevanović odlično intervenisao

63. minut - Izmena u Partizanu, Živković umesto povređenog Filipovića

59. minut - Igor Vujačić dobio žuti karton

54. minut - Rikardo Gomeš pogodio prečku!

Kakva šansa za Partizan! Filipović je odlično centrirao sa desne strane, Rikardo uputio udarac glavom, golman Pirić je bio nemoćan, ali je lopta pogodila prečku! Velika šteta!

48. minut - Golman AEK-a Pirić brži od Rikarda Gomeša

Kompletna odbrana domaćih je ispala, ali je golman AEK-a Pirić stigao do lopte pre Rikarda Gomeša i glavom je izbio. U nastavku akcije pokušao je Dijabate, ali je izblokiran.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Larnaki

Prvo poluvreme

Crno-beli su ostavili dobar utisak u prvom poluvremenu u Larnaki. Odlična igra krunisana je pogotkom Meniga u 18. minutu, posle odličnog prodora Rikarda Gomeša, koji je zaobišao i golmana Pirića. Brzi kontranapad je započeo Fejsa, a nastavio Natho.

foto: Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je naivno primio gol u 34. minutu posle kornera i smušene reakcije odbrane, pogotovo neodlučnog golmana Stevanovića. Tomović je glavom pored Filipovića vratio loptu Garsiji, a ovaj pogodio za itjednačenja. Posle primljenog gola, došlo je do pada u igru gostiju iz Beograda, ali je u finišu prvog dela priliku imao i Vujačić. Međutim, štoper Partizana je bio neprecizan.

Završeno je prvo poluvreme

43. minut - Dobra šansa za vujačića, ali nema gola

Dobra prilika za Vujačića. Posle centaršuta Natha iz slobodnog udarca, probao je Igor Vujačić, ali nije uspeo ni da pogodi okvir gola.

33. minut - GOL - Luis Garsija je izjednačio rezultat posle asistencije Tomovića - 1:1

Veliki propust smušene odbrane Partizana i neodlučnog golmana Nemanje Stevanovića posle kornera. Čuvar mreže crno-belih je krenuo na loptu, možda i zbunio Filipovića koga je nadvisio Tomović, vratio loptu Anhelu Garsiji, a levi bek domaćih kaznio to što nije bio pokriven.

25. minut - Tajm-aut za osveženje zbog prave vreline na Kipru!

18. minut - GOOOL - Menig dovodi u vođstvo Partizana - 1:1

Rikardo Gomeš je posle kontranapada gostiju, uspeo da zaobiđe i golmana domaćih Pirića, a potom je poslao loptu pred gol AEK-a, koja je došla do Meniga, a Holanđanin je zatresao mrežu

foto: Partizan/Miroslav Todorović

13. minut - Nesportski potez domaćeg fudbalera

Fudbaler AEK-a Gustavo je napucao loptom saničanina, iako je prethodno sudija prekinuo igru, zbog daula u korist crno-belih nakon kornera za domaće

6. minut - Pokušava i Dijabate, ali Pirić ponovo brani

Pokušao je i novajlija Partizana Dijabate, ali njegov udarac sa ivice šesnaesterca brani golman bosne i Hercegovine Pirić, koji je za sada veoma siguran.

foto: Screenshot

2. minut - Prvi udarac crno-belih uputio je Natho

Izraelac Natho, koji je nedavno dobio i pasoš Srbije, upurtio je udaracv sa dvadesetak metara, ali je to bio lak posao za bosanksog golmana Pirića

foto: Partizan/Miroslav Todorović

18.00 - Utakmica u Larniki je počela

foto: Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče započinju novu evropsku odiseju gostovanjem na Kipru, a pred prvi meč od potencijalna četiri u borbi za Ligu Evrope, Ilija Stolica će morati da izabere "dobitnu kombinaciju" u startnoj postavi.

18.00 - U Laranaki je prava vrelina, a na početku utakmice temperatura je bila čak 31 stepen!

Stolica se opredelio da sa pet stranaca napadne kiprane, a na terenu će od početka biti i štoper Siniša saničanin, tragičar meča u Novom pazaru, gde je isključen, a skrivio je i penal, iz koga su pazarci postigli pobedonosni gol!

AEK – Partizan 2:1 (1:1)

Stadion: AEK arena u Larnaki.

Gledalaca: 4.000 mesta

Sudija: Treimanis (Letonija)

Strelci: 0:1 Menig (18), 1:1 Garsija (33), 2:1 Miličević (70)

AEK (4-2-3-1): Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Garsija - Ojer, Gustavo - Faraj, Tričkovski, Gjurcso - Olatunji. Trener: Oltra

Partizan (4-1-4-1): Stevanović - Filipović, Urošević, Vujačić, Saničanin - Fejsa - Andrade, Natho, Dijabate, Menig - Rikardo Gomeš. Trener: Stolica

17.40 - Predsednik Milorad Vučelić na čelu ekspedicije Partizana

Pored prvog čoveka crno-belih, na Kipru su i generalni direktor Miloš Vazura, njegov savetnik Svetomir Tanasković Keta, član uprave Dragan Trailović...

17.02 - Evo gde možete gledati direktan TV prenos meča sa Kipra:

Prenos ovog meča obezbeđen je na dve televizije - RTS 1 i Arena Sport Premium 1, ali je svakako najbolje da iz minuta u minit pratite sva dešavanja na sajtu Kurira!

Sve je počelo odlično na startu superligaške sezone, ali dvadesetak dana kasnije, Partizan je već u situaciji koja je biti ili ne biti. Posle tri uzastopna kiksa u domaćem prvenstvu i sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom napravljenom već u julu, Partizan na evropskoj sceni mora da zablista. A prva prilika za to stiže u četvrtak na Kipru.

Partizanu će rival u Larnaki biti domaći AEK, a ekipa Ilije Stolice pokušaće da bar malo da primiri situaciju posle bure koja traje još od sredine prošlog meseca. Remiji protiv Radničkog u Nišu i TSC-a u Humskoj, kao i potonji poraz protiv Novog Pazara, doveli su do toga da nad trenerom Stolicom stalni visi Damaklov mač, dok je sportski direktor Ivica Iliev podneo ostavku!

Zato će biti posebno važno kako će Partizan izgledati protiv AEK-a na Kipru u četvrtak uveče, kada se po vrućem i sparnom vremenu bude očekivala živahnost i raspoloženost u igri crno-belih.

16.55 - Ovako je u Larnaki kiparski AEK prošao u duelu sa danskim Mitjilandom u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Za crno-bele je dvomeč sa ekipom sa Kipra od velikog značaja. Ne samo zbog loših rezultata na startu sezone, već i šanse da plasmanom u plej-of fazu ovog takmičenja omoguće sebi više utakmica u Evropi, samim tim i veću zaradu.

16:45 - Ovako je Ilija Stolica najavio meč na Kipru

foto: FK Partizan

- Pošto je na programu samo jedno poluvreme, svaki rezultat koji nam omogućava da u Humskoj eliminišemo AEK za nas bi bio dobar. Veliki teret se slio na ove momke, potcenjeni su, svi smo potcenjeni na mnogo nivoa, zato verujem da će se akumulacija negativne energije isprazniti na terenu i pokrenuti stvari u pravom smeru. Psihološki faktor je presudan. Bilo je turbulentno, stalno je ta vrsta pritiska oko Partizana. Postoje opravdana zadovoljstva i neopravdana nezadovoljstva. Pokušali smo da igrače izolujemo od ogromnog uticaja tog ambijenta i pažnju usmerimo na utakmicu. Teren će pokazati koliko ćemo uspeti. Jedan povoljan rezultat bi stvari (p)okrenuo u pozitivnom smeru - rekao je trener Ilija Stolica tokom konferencije na Kipru.

Kurir sport