Foto: Printscreen/Instagram

Da li je moguće?

OVO JE LEGALNA KRAĐA! Modni brend lansirao torbe KESE ZA SMEĆE: Za njih traže više od 200.000 dinara, a mnogi se pitaju OVO!

Žena

Modna kuća Balenciaga počela je da prodaje torbe koje liče na kese za smeće za 1.790 dolara, što je nešto više od 200.000 dinara. Brend je i nazvao ove torbe "kese za smeće", a nakon tog poteza mnogi su se zapitali da li Balenciaga sprovodi društveni eksperiment ili jednostavno ismeva masu.

foto: Profimedia

"Torba za smeće" prvi put je izašla na videlo kada je kreativni direktor Balenciage Demna Gvasalia u martu predstavio svoju kolekciju za jesen/zimu 2022. Dostupna je u tri različite boje: crnoj, plavoj i beloj.

- Nisam mogao da propustim priliku da napravim najskuplju kesu za smeće na svetu, jer ko ne voli modni skandal? - rekao je Demna Gvasalija.

Nakon lansiranja proizvoda po previsokoj ceni, ljudi na društvenim mrežama bacaju fore na račun Balenciage i nazivaju njihovu strategiju smešnom.

- Balenciaga ima kesu za smeće za prodaju od 1.795 dolara. Mislim da je dizajnerska moda morbidan društveni eksperiment, napisao je jedan koristnik, dok je drugi dodao:

- Luksuzna ’moda’ je legalna krađa. Visoka moda je u ovom trenutku šala. Balenciaga je napravila vreću za smeće za 1.790 dolara.

Još jedan korisnik je izrazio svoju frustraciju i napisao:

- Neko u Balenciagi treba odmah da bude u zatvoru zato što je dizajnirao svoje užasne kese za smeće i prodaje ih za 1800 dolara. I ja zapravo volim Balenciagu – ali dođavola čoveče, oni su ovo s**o odveli predaleko.

(Kurir.rs)

Bonus video: