Foto: Dado Đilas

liga konferencija

TRIJUMF HAJDUKA NA DUPKE PUNOM POLJUDU: Velikim preokretom slomili Portugalce

Fudbal
> 00:31h

Na dupke punom stadionu "Poljud" popularni "bili" trijumfovali su nakon preokreta u drugom poluvremenu, dok je u prvom viđen prilično slab fudbal. Hajduk je savladao portugalski Gimaraeš sa 3:1, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Gosti su poveli golom mare u 61. minutu. Ipak, Hrvati su dobili upravo ono što su želeli, a to je bio brzi gol za izjednačenje u 67. minutu kada je Sahiti pogodio posle stative koju je pogodio Livaja.

Već osam minuta kasnije desio se preokret pošto je Melnjak iskoristio veliku šansu i razgalio navijače na "Poljudu". Tu je Gimaraeš bio slomljen, a u 87. minutu je veliku prednost pred revanš doneo Krovinović.

U istom terminu, Zrinjski je u Mostaru nadigrao kazahstanski Tobol i slavio trijumf rezultatom 1:0. Odlučujući gol postigao je hrvatski fudbaler Niko Janković u 76. minutu, i to sa igračem manje za Zrinjski.

Prethodno je Josip Ćorluka isključen u domaćoj ekipi u 55. minutu, a uzvratio mu je Žarko Tomašević sa dva uzastopna žuta kartona u 84.

Kurir sport