Foto: Privatna Arhiva

ČESTITAMO

DOBILI SMO POBEDNIKE U OMLADINSKOJ KATEGORIJI: Na 61. dragačevskom saboru trubača takmičilo se 8 orkestara, a oni su bili najbolji

Kultura

Na pozornici Kulturnog centra opštine Lučani, Guča, održano je Takmičenje omladinskih trubačkih orkestara, nadsviravala se trubačka mladost i budućnost Dragačevskog sabora trubača.

foto: Privatna Arhiva

Stručni žiri je birao najbolje između osam trubačkih orkestara. Odluka je pala i dobili smo najbolje u ovoj kategoriji. Najbolji trubač omladinac je dobio trubu, dar Kulturnog centra Guča, organizatora programa sabora, a najbolji omladinski orkestar bubnjem je darovao naš prijatelj, firma „Stakloreklam“ iz Lučana.

foto: Privatna Arhiva

Tri prva orkestra i tri prva trubača dobili su plakete Kulturnog centra. Treći omladinski trubač je Aleksandar Ilić iz orkestra Aleksandra Ilića iz Stubla. Drugi je Stefan Ilić iz orkestra Braća Ilić iz Čestobrodice. A prvi trubač po oceni stručnog žirija je Manuel Ametović iz istoimenog orkestra (Aleksinac). Najboljem omladinskom trubaču, nagradu je uručio njegova Ekselencija ambasador Republike Kipar u Beogradu, gospodin Dimitrios Teofilaktu. Takođe, gospodinu ambasadoru, organizator programskog sadržaja na Saboru trubača, Kulturni centar, uručio je plaketu Sabora u znak zahvalnosti i sećanje na boravak u Guči.

FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva

Najbolji trubački orkestri po oceni stručnog žirija su:

  • orkestar Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana
  • orkestar Sava Trajkovića iz Zagužanja
  • orkestar Braće Ilić iz Čestobrodice

(Kurir.rs)

Bonus video: