Foto: Printscreen

ostario

DANAS BI GA RETKO KO PREPOZNAO: Evo kako sada izgleda Boba iz Žikine dinastije, a njegova supruga je OVA poznata i uspešna dama

Kultura
> 13:51h

Vladimir Petrović povukao se iz sveta glume. Svi ga pamte kao Bobu iz popularnih filmova "Lude godine", "Kakav deda takav unuk", "Idi mi dođi mi", iz davnih osamdesetih.

foto: Printscreen

Vladimir svake godine odmara na Hvaru, a trenutno tamo uživa u društvu supruge Jasminke Petrović. Na fotografiji s prošlogodišnjeg letovanja par je pozirao sa širokim osmehom na licu, a čaroban pejzaž u pozadini ostavlja bez daha.

U Hrvatskoj se inače prikazuje film "Leto kad sam naučila da letim", koji je nastao po njenom romanu.

- Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman - otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere. Jasminka je supruga Vladimira Petrovića, čuvenog Bobe iz serijala "Žikina dinastija".

foto: Privatna Arhiva

Film "Leto kad sam naučila da letim" nagrađen je nedavno na Pulskom festivalu. Knjiga je doživela osam izdanja, kad je prvi put objavljena, bila je uvrštena u 100 najboljih knjiga za decu na svetu. Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video: