Foto: S.U.

Čestitamo

NAJSTARIJA KIKINĐANKA PROSLAVILA 102. ROĐENDAN! Baka Rozalija bez obzira na godine, uvek želi da je lepo obučena i da ima frizuru

Srbija
> 19:27h

Rozalija Hes iz Kikinde, danas je u najužem krugu porodice i nekoliko prijateljica proslavila 102. rođendan. Zvanično najstarija Kikinđanka rođena je 11. avgusta 1920. godine.

Baka Rozalija ima dve ćerke, dva zeta, četvoro unučadi, jednog praunuka i dva čukununučeta. Na žalost, nisu svi mogli da dođu na rođendan, ali je u njenom malom stanu bilo kao u košnici.

Doboš torta, po želji slavljenice, dominirala je na rođendanskoj trpezi. Nisu izostali vatromet, svećice i baloni:

foto: Kurir

- Bakin stan nije veliki, ali jeste njeno srce. Naravno, poželeli smo da je i dalje zdravlje dobro služi. To je i najvažnije. Baka ne može da hoda. Sedi u kolicima, ali joj je um bistar. Bez obzira na godine, uvek želi da je lepo obučena i da ima fruzuru. Voli i da sa nama podeli priče o vremenu kad je radila, ali i o lepotama Kikinde iz nekih davno prohujalh vremena- priča njena najstarija unuka Vesna Bjelić Francuski, prenoseći za Kurir deo slavljevljeničke atmosfere najstarije Kikinđanke, ali i ovog dela Banata. Rozalijino devojačko prezime je Ladik. Penziju je zaradila radeći kao fizički radnik u fabrikama "Toza Marković" i “Livnici”

foto: S.U.

- Volela je i da peva, a bila je članica crkvenog hora. Ponekad zapeva na srspkom ili mađarskom jeziku. Nema neke posebne tajne u njenoj dugovečnosti. Uvek je bila vedrog duha, nasmejana, vredna, radna i okretna. Uvek je volela da ima sveže skuvan ručak. Voli i voće, a naročito grožđe- kaže njena unuka.

Kurir/S.U.