Foto: Kurir

JEDAN PACIJENT ŽIVOTNO UGROŽEN! Oglasili se iz KCCG: Poznato stanje ranjenih na Cetinju

Crna Gora

Iz Kliničkog centra Crne Gore objavili su najnoviji presek stanja pacijenata koji su teško ranjeni u jučerašnjem oružanom sukobu na Cetinju.

Kako su kazali, na lečenju se nalaze četiri pacijenta.

- Prvi pacijent je trenutno stabilan, van životne opasnosti i smešten je na Klinici za neurohirurgiju.

Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intezivnoj jedinici.

Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na merama dalje intezivne terapije i monitoringa koji je takođe smešten u intezivnoj jedinici.

Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahteva tretman u intenzivnoj jedinici - saopšteno je iz KCCG.

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Tamara Šćepanović saopštila je, zbog povećanog interesovanja građana povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na Cetinju, da su svi ranjeni adekvatno zbrinuti, te da u ovom trenutku nema potrebe za vanrednim organizovanjem prikupljanja krvi.

Za sve dodatne informacije, kako je saopšteno, građani mogu kontaktirati PR službu Zavoda.

Podsetimo, Vuk Borilović juče je na Cetinju ubio 11 sugrađana, a ranio njih šest. Telo napadača poslato je na obudkciju, a prve informacije govore da ga je ubio sugrađanin N.K. dok je bio opkoljen policijom, prenose Vijesti.me.

Prethodno, Borilović je odbijao da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

(Kurir.rs/Pobjeda/Vijesti)