Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NAPREDAK REMIZIRAO SA TSC U KRUŠEVCU: Rivali zadovoljni podelom bodova

Fudbal

Napredak je želeo pobedu, ali protiv odlične ekipe TSC, koja je na Banovom brdu dala četiri gola Čukaričkom, tri Radničkom u Nišu i ostvarila pobede, a sa Partizanom odigrala nerešeno u Humskoj ulici u Beogradu i remi je pozitivan rezultat. Čarapani nisu imali sreće - u petom minutu je Bolha pogodio prečku, a u 10 Pantić je bio neprecizan u izglednoj šansi. Gosti su imali dobru priliku za vođstvo u 16. minutu, ali je Petrić odlično intervenisao posle šuta Mirčevskog. U 34. minutu Projić je efektno šutirao, ali je golman TSC Ilić još lepše odbranio.

Bojan Matić je debitovao u 51. minutu, dva minuta kasnije oprobao je svoj šut, ali je lopta na putu ka golu pogodila defanzivca gostiju, a zatim se našla u Ilićevim rukama. Čarapani su zapretili u drugom poluvremenu, posle povratnog pasa Stevanovića šutirao je i Bastajić, ali neuspešno. U 67. minutu Projić je odlično centrirao za Matića, ali je ispred njega loptu odneo Ćalušić.

Do kraja utakmice oba tima su želela da sačuvaju remi, pa nisu rizikovali, a bilo je i dosta prekida. Sporna situacija viđena je u 83. minutu u šesnaestercu domaćina kada je Petrić intervenisao ispred Stanojeva. Gosti su tražili penal, ali je VAR soba potvrdila ispravnost sudijske odluke da nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

Na kraju, ostao je najnepopularniji rezultat – bez golova i podela plena. Oba trenera su bila zadovoljna osvojenim bodom. Napredak je sada na 14. mestu na tabeli sa dva boda i sa utakmicom manje, a u narednom kolu gostuje Novom Pazaru. TSC je odigrao još jedan meč bez primljenog gola i do sada je osvojio devet bodova i čvrsto drži mesto u gornjem delu tabele.

NAPREDAK – TSC 0:0 Stadion: Mladosti u Kruševcu Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Dejan Trifković

NAPREDAK (4-3-3): Petrić, Kerkez, Đeković, Projić (od 78. Jovanović Đ. -), Jovanović S, Bolha (od 63. Krstić), Pantić (od 78. Kočić), Mićin, Šarić (od 63. Stevanović), Čečarić, (od 50. Matić), Bastajić.

TSC (4-2-3-1): Ilić, Stojić, Čalušić, Stojković, Cvetković, Kuveljić, Mirčevski, Jovanović, Đakovac, Petrović(od 78. Stanojev), Ratkov.

Ž. M / Kurir sport