Foto: Kurir televizija, Pixabay

kurir tv

DA LI STE SIGURNI DA VAŠE DETE NE TRPI NASILJE? Psiholog za Kurir TV: Evo kako da PREPOZNATE JASNE ZNAKE DA NEŠTO NIJE U REDU

Društvo

Statistika nas svakodnevno obaveštava o broju dece koja su pretrpela neki vid zlostavljanja na internetu. Svi ti brojevi su neko drugi, nečije dete, ali koliko smo sigurni da upravo jedan od tih brojeva nije i naše dete? Da li smo potpuno sigurni da poznajemo sopstvenu deci i što je najvažnije prepoznajemo li njihove probleme.

Psiholog Bojana Šlajmer gostovala je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde je otkrila na koji način treba da postupamo sa decom.

foto: Kurir televizija

- Sve ono što je upućeno govorom mržnje odnosno neki elementi poput nipodaštavanje ili ponižavanje. To su neki elementi koji mogu suptilno da uvedu dete u jedan takav nivo komunikacije, a sa druge strane može da bude poruka samo sam se šalio. Dete tu može da bude zbunjeno jer u tom periodu puberteta ono ne može da razgraniči da li je taj sadržaj nasilan ili ne. Zato je jako potrebno raditi na toj prevenciji - rekla je Šlajmer.

Ostatak možete videti u videu ispod:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: