Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

ŽIVI U AUTOMOBILU VIŠE OD DVE GODINE DA BI UŠTEDELA! Radila dva posla, a nije imala za KIRIJU: Njena ISPOVEST je neverovatna!

Auto

Nikita Kramp ima 31 godinu isvakodnevno objavljuje video zapise o životu u automobilu. P're dve godine odlučila je da živi na ovaj način kako bi uštedela novac i izbegla dugove, a posle 1000 dana spavanja u kolima uspela je da prikupi novac za kupovinu kombija.

Poslednjih godina život u mobilnim kućicama postaje sve privlačniji milenijalcima koji preferiraju nomadski način života. Međutim, Nikita kaže da je život u Hondi daleko od glamuroznog. Kramp se uselila u vozilo u novembru 2019. nakon što je imala problema sa plaćanjem kirije za sobu od 3.300 dolara mesečno u kući koju je delila sa cimerima u Sakramentu u Kaliforniji, dok je radila na dva posla.

foto: Printscreen

Mnogi su poslednjih godina ostali bez domova, uglavnom zbog visokih troškova života. Na primer, u januaru 2020. godine, oko pola miliona Amerikanaca se suočilo sa beskućništvom, prema izveštaju Nacionalne alijanse za okončanje beskućništva iz 2021. godine.

U njenom slučaju, kako kaže, često je morala da preskače obroke da bi platila kiriju.

- Počela sam da živim od plate do plate i svaki dan sam pod stresom zbog deficita kreditne kartice ili tekućeg računa - rekla je ona.

Tako je u novembru 2019. Kramp objavila na društvenim mrežama da je obavestila svog stanodavca i da se useljava u automobil. U početku je Kramp rekla da nije stekla mnogo pratilaca, ali kada je pokrenula TikTok stranicu tokom pandemije COVID-19 i počela da objavljuje o preprekama sa kojima se suočila, na primer, gde da se tušira ​​i gde da parkira, njena publika je porasla.

foto: Printscreen

Nikitina TikTok stranica sada ima milion pratilaca, dok njen YouTube kanal ima publiku od preko 73.500 ljudi i sadrži duže vlogove, promene i video snimke sa uputstvima. Ima i Instagram gde ima 122.000 pratilaca. TikTokerka je rekla da je od januara 2021. godine počela da zarađuje dovoljno novca da živi kao kreator sadržaja sa punim radnim vremenom. Kramp je rekla da prihod ostvaruje gledanjem i strimovanjem na društvenim medijima. Njeni spisi pokazuju praktične načine da se nosi sa izazovima života u automobilu.

Na video snimcima prikazuje sebe kako pere kosu u kupatilima kada ne može da se tušira ​​na svom uobičajenom mestu, u 24-satnoj teretani Planet Fitness, koristeći pokrivače za prozore kako bi sprečila ljude da vide unutrašnjost automobila dok je parkiran, koristeći prenosivu bateriju za napajanje uređaja, koji puni tokom dana.

foto: Printscreen

Ona je dodala da zimi ima zalihe ćebadi da se ugreje i da će leti obično više vremena provoditi u kafićima ili na otvorenom. Kada je u pitanju ušteda prostora u vozilu, Kramp kaže da koristi organizatore za prtljag za odlaganje odeće na podu zadnjeg sedišta i da svoje stvari drži u kategorisanim kutijama u prtljažniku. Rekla je i da nije morala mnogo toga da se otarasi kada se uselila u auto jer je oduvek bila prilično skromna.

Suočavanje sa stigmom života u automobilu bio je izazov, kaže Kramp, jer je mnogi u komentarima pitaju zašto ne ostane sa porodicom i prijateljima. U početku bi se, rekla je, osećala previše neprijatno da kaže da ne može da priušti kiriju i često bi to predstavljala kao zabavnu stvar koju pokušava.

foto: Printscreen

- Ponašala sam se kao da nije u pitanju novac. Čak i sa rastućim cenama gasa, Kramp je rekala da je život u automobilu i dalje jeftiniji od iznajmljivanja. Svako treba da zarađuje dovoljno novca da normalno živi. Ne bi trebalo da gubite život pokušavajući da preživite - rekla je Kramp i dodala da misli da bi zdrava hrana trebalo da bude pristupačnija ljudima sa niskim primanjima. Bez kuhinje, njena ishrana se uglavnom sastoji od nekvarljivih, sendviča sa puterom od kikirikija i meda ili bilo kojih zdravih obroka brze hrane koje može da priušti.

Nedavno je kupila kombi koji će preurediti u dom jer je uspela da uštedi nešto novca živeći u automobilu. Za sada nastavlja da živi u Hondi dok radi na renoviranju. Kramp je rekla da bi radije živela u mobilnoj kući nego da potpiše ugovor o zakupu, prenosi Insajder.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

- Plaši me pomisao na potpisivanje ugovora o zakupu ili bilo šta slično - rekla je ona i dodala:

- Malo sam traumatizovana zbog stresa koji mi je izazvala kirija. Preseljenje u auto donelo mi je toliko održivosti i radosti. Moj život se potpuno promenio.

(Kurir.rs/Insider)

Bonus video: