Roditelji osuđeni

Sinu dali metadon da ga smire i ubili ga

Dvogodišnji dečak umro od predoziranja jer su mu roditelji dali metadon da ga smire

Planeta
> 15:06h

BRISTOL - Istraga o smrti dvogodišnjeg dečaka iz Bristola potvrdila je da je umro zbog predoziranja metadonom. Mališana Džejden Li Grina prošle godine u avgustu nesvesno su ubili roditelji kada su mu dali metadon da bi ga smirili. Oni su svoju bebu zatekli mrtvu pored kreveta.

Istragom je, takođe, utvrđen velik propust socijalnih službi koje su pratile porodicu. Roditelji Džejmi Grin i Sonja Brajton bili su narkomani, ali su lažirali nalaze mokraće koje su davali socijalnom radniku, pa on nije odmah mogao da zna da se drogiraju. Zato dečak nije bio pod posebnim nadzorom socijalne službe, iajo je trabao da bude. Istražitelji su, ipak, mišljenja da su socijalni radnici morali da pretpostave da suroditelji lečeni narkomani i da je postojala opasnost da detetu daju lek za smirenje. Time bi tragedija bila sprečena.

Otac Džejmi Grin osuđen je zbog ubistva na devet godina zatvora, dok je majci Sonji izrečeno četiri godine robije zbog okrutnosti prema detetom. Naime, pred sudom su na svetlo dana izašli strašni detalji o uslovima u kojima je dečak živeo. Stan je bio prepun smeća i prljav, čak je nađen i pikavac krevetu mališana, preneo je Dejli mejl.