Foto: princ filip press

treće izdanje

KRALJEVSKI KUP "KRALJICE MARIJE" POD POKROVITELJSTVOM PRINCEZE DANICE: Fudbalerke iz Podgorice odbranile trofej u Vrnjačkoj Banji

Društvo

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja održan je III Kraljevski kup "Kraljice Marije" u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Danice Karađorđević a u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Preko 160 devojčica iz osam klubova iz raznih delova naše zemlje i Crne Gore uzelo je učešće u takmičenju spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal.

foto: princ filip press

Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja Nj.K.V. Princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima počiva, kao i javne ličnosti iz kulture i sporta koje su ga pozdravile video porukama.

Turnir je započeo minutom ćutanja i odavanjem pošte žrtvama tragedije koja je pogodila Cetinje.

foto: princ filip press

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, to i zbog lepote igre i fer-pleja.

U velikom finalu, prošlogodišnji osvajač ŽFK Mladost Podgorica je uspeo da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽFK Vučice Vučje Leskovac, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK Jedinstva iz Uba.

foto: princ filip press

Veliki trofej Kupa Kraljice Marije stajaće još godinu dana u Podgorici!

Pokroviteljka turnira, Nj.K.V. Princeza Danica uručila je trofej pobedniku na ceremoniji zatvaranja turnira.

Za najboljeg strelca proglašena je Angelina Drešaj iz Mladosti, za najboljeg golmana Maja Pešić iz Vučica a za najbolju igračicu turnira proglašena je Tijana Martić iz Jedinstva!

foto: princ filip press

Cilj kome takmičenje teži jeste afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, Vrnjačke Banje kao opštine okrenute razvoju sporta kod devojčica i kup takmičenje koje treba da postane tradicionalno i da okuplja sportiskinje iz zemlje i regiona.

(Kurir.rs)