Foto: PhotoEdit / Alamy / Alamy / Profimedia

akcija MUP RS

ZAPLENJENA REKORDNA KOLIČINA KOKAINA VREDNOG VIŠE MILIONA EVRA U DOBOJU: Evo kako je tovar od 73 kg droge stigao u RS

Bosna i Hercegovina
> 14:26h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS zaplenili su u Doboju 73 kilograma kokaina.

- Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske, piše Srpskainfo.

Istraga se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Evropolom.

Oglasilo se i Tužilaštvo

Tužilaštvo BiH koje rukovodi istragom u kojoj je zaplenjena rekordna količina droge, saopštilo je da se radi o kokainu koji na ilegalnom narko tržištu vredi više miliona evra.

- Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su zapljenu od 73 kg opojne droge “kokain” na području Doboja, koja je krijumčarena sakrivena u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

– Istraga se sprovodi u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom. Tužilaštvo BiH nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvetljavanja i dokumentovanja nezakonitog delovanja i izvršenja krivičnih dela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga u ovom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

– Policijski službenici MUP-a Srpske nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – naveli su iz policije.

U saopštenju se navodi da još uvek niko nije uhapšen.

Kurir.rs/Srpskainfo