Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Dalmacija Danas, Printscreen/Youtube/Večernji list

objavili na fejsbuku

HRVATSKI VATROGASCI ZAPALILI INTERNET: Posle uspešnog gašenja, osveženje im nisu dali lokalni ugostitelji, već ovaj moćan stranac!

Hrvatska

Vatrogasci DVD Zlarin objavili su u sredu popodne zanimljiv status na Fejsbuku.

"Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP Šibenik i DVD Zablaće ovoga puta, stotinak metara od mesta poslednjeg gašenja i naravno opet vrh brda. Jak jugo, zahtevan teren, tri aviona u vazduhu, relejno napajanje sa dve pumpe i cca 450 m cevi. Zanimljiva i iscrpljujuća intervencija.

„I pored postojanja dva ugostiteljska objekta u neposrednoj blizini, osveženje nam je u smiraj dana nuđeno sa mega jahte Vibrant Kjuriositi, koja je na slici, vlasništvo nemačkog preduzetnika Rajnholda Virta“, naveli su vatrogasci.

Rajnhold Virt, prema Vikipediji, rođen je 20. aprila 1935. godine i nemački je milijarder, biznismen i kolekcionar umetničkih dela. Godine 1954., u dobi od 19 godina, preuzeo je očevu malu veleprodaju šrafova i tokom decenija izgradio Virt grupu, koja je 2020. imala prodaju od 14,4 milijarde evra (16,2 milijarde dolara).

Od 1960-ih, Virt se bavi sakupljanjem umetničkih dela. Od 2021. godine, kolekcija sadrži više od 18.300 dela, specijalizovanih za umetnost nastala od kasnog 19. veka do danas. Oženjen je i ima troje dece i živi u Kunzelsau, Nemačka.

Virt je dobio mnoga priznanja, uključujući uvođenje u Kuću slavnih nemačke industrije i medalju Ludvig Erhard, kojom se odaju počasti pojedincima koji su postigli izvanredne rezultate u svom radu za javno dobro i za razvoj socijalne tržišne ekonomije.

Virt je počasni doktor i počasni senator Univerziteta u Tibingenu i odlikovan je Veliki krstom Ordena za zasluge Savezne Republike Nemačke, Dizel medalju i Medalju za zasluge države Baden-Virtemberg.

U martu 2004. dobio je francusko odlikovanje i proglašen je za viteza Legije časti. Kraljevskim ukazom je 18. novembra 2005. imenovan za oficira Ordena Oranž-Nasau, vojnog i civilnog reda Holandije.

Kurir.rs/24sata.hr