Foto: Profimedia

dvostruki aršini

SPECIJALNE POZIVNICE ZA VENUS VILIJAMS I DOMINIKA TIMA: Od učešća Novaka Đokovića na US Openu nema ništa!

Tenis

Američka teniserka Venis Vilijams i Austrijanac Dominik Tim su među igračima koji su dobili specijalne pozivnice za ovogodišnje Otvoreno prvenstvo SAD, saopštili su organizatori.

Vilijams, šampionka Ju Es Opena 2000. i 2001. godine, učestovaće na grend slem turniru u Njujorku na kojem je njena mlađa sestra Serena najavila svoj oproštaj od tenisa.

Osim 42-godišnje Vilijams, specijalnu pozivnicu dobila je Kenin, šampionka Australijan opena iz 2020, kao i njihove sunarodnice Vandevej, Elizabet Elizabet Mandlik, Pejton Sterns i Elena Ju. Specijalne pozivnice dobile su i Francuskinja Armoni Tan i Australijanka Džejmi Furlis.

Dominik Tim, nekada treći teniser sveta, pao je na 228. mesto na ATP listi nakon što je prošle godine povredio zglob. Uz Tima, šampiona Ju Es Opena iz 2020, specijalne pozivnice dobili su i Australijanac Rinki Hidžikata, Francuz Ugo Ember i Amerikanci Sem Kveri, Emilijo Nava, Džej Džej Volf, Ben Šelton.

Ju Es Open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a od učešća srpskog teniskog asa Novaka Đokovića gotovo sigurno nema ništa. Zbog tpoga što je odbio da se vakciniše protiv virusa korona, Novak ne može da uže u SAD.

Kurir sport