Foto: FK Napredak

Novo lice u timu

MARKO PUTINČANIN DOŠAO U ČARAPANSKO JATO: Napredak završio prelazni rok sa još jednim pojačanjem

Fudbal

Napredak je danas završio prelazni rok.

Novi igrač je postao iskusni vezista Marko Putinčanin. Prinova dolazi iz redova šampiona Estonije, Levadije iz Talina, gde je pored titule, osvojio i nacionalni Super kup.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, s opcijom produženja, ukoliko postoji obostrano zadovoljstvo i želja za daljom saradnjom.

-Rešio sam da se vratim u Srbiju iz porodičnih razloga. Supruga uskoro treba da se porodi i to su trenuci kada želim da budem kod kuće. Imao sam još dve ponude, ali kada je stigao Napretkov poziv, verujte, zavladala je euforija u meni. Oduvek sam cenio Napredak kao veliki klub, osećao sam se odlično i kao protivnički igrač u Kruševcu. Stadion je mnogo lep, pravi engleski. Uživao sam na terenu, jer ovde je fudbalska publika, koja nagradi i rivala i pomislio sam – biće fantastičan osećaj kada ponesem čarapanski dres i izađem pred te navijače. Drugi, jednako važan razlog, zbog kojeg sam ovde je trener Dušan Đorđević, koga izuzetno cenim. Sarađivali smo već, znam koliko je posvećen i ambiciozan, a i sam sam još željan dobrih rezultata, izjavio je danas, po potpisivanju ugovora Marko Putinčanin.

Putinčanin je fudbalsku karijeru započeo u Zemunu, zatim igrao za Bežaniju, a 2009. godine je otišao u inostranstvo – u Dinamo iz Albanije, sa kojim je bio državni šampion.

-Nisam iz sportske porodice i u tom trenutku nisam imao nikog da me posavetuje, da je možda rano za inostranstvo. Ali, imao sam sreće i lepa iskustva nosim iz Dinama, sa kojim sam igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kaže Putinčanin.

Novi Napretkov vezista se na međunarodnoj sceni oprobao i u Kazahstanu, nastupao za Žetisu, potom uzbekistanski Navbahor. Sa Olimpijom iz Ljubljane je osvojio nacionalni kup, a poslednji tim u inistranstvu bila je estonska Levadija. U Srbiji je igrao i za Donji Srem, Radnik, Voždovac, Vojvodinu…

U Čarapansko jato će se uključiti u ponedeljak, kada će početi da piše novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri. Ubeđen je da će se Napredak značajno popeti na tabeli Super lige, jer to zaslužuje po kvalitetu tima, ali i po ukupnom fudbalskom ambijentu u Kruševcu, koji ima jedan od najlepših stadiona u zemlji i vernu publiku.

Ž. M. / Kurir sport