Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

OTARASITE SE PODBRATKA: Isprobajte ove prirodne metode i MASKU koju ćete sami napraviti i sigurno ga se REŠITI

Sve ove metode i tretmani su vam lako dostupni

Žena
> 13:56h

Podbradak ili dupla brada, kako ga neki zovu, ne izgleda privlačno. Naprotiv, svako ko ga ima sigurno želi da ga se reši. Za mnoge ljude, genetika igra važnu ulogu u formiranju podbratka, pa osobe kod kojih je ovo genetski problem verovatno neće uspeti da ga se reše tako lako.

Ni pušenje, izlaganje suncu i gravitacija ne idu u prilog osobama sa podbratkom, a posebno onima koji imaju genetsku predispoziciju za isti.

Kod žena, podbradak predstavlja pravi estetski problem. Pored već pomenutih uzroka nastajanja - gojaznosti, genetike, lošeg držanja, kod žena je izraženiji problem sa opuštanjem kože, nego kod muškaraca.

foto: Profimedia

Gojaznost je jedan od glavnih uzroka podbradka. Dijeta koja naglašava zdravu ishranu i povećanu fizičku aktivnost može pomoći u skidanju viška kilograma

Masaža podbratka

Masaža, kao što je već poznato, može da pomogne pri izbacivanju suvišnih msti, tečnosti i toksina. S obzirom na to da je podbradak u stvari nakupljena mast u submentalnom delu, masaža može biti delotvorna prilikom eliminacije podbradka.

Maska za lice

Sastojci:

  • dva belanca
  • kašičica mleka
  • sok od jednog limuna

Pomešajte ove sastojke i masku nanesite na područje vrata, tj. podbratka. Ostavite oko 25-30 min., pa isperite toplom vodom.Koristite ovu masku jednom dnevno, za što bolje rezultate.

foto: Profimedia

Žvakanje žvakaće gume

I obično žvakanje žvakaće gume može da bude delotvorno prilikom uklanjanja podbradka. Žvakanje je manja vežba za mišiće lica, posebno vilicu. Ova radnja može doprineti ukupnom gubitku masti u bradi iako to neće mnogo učiniti.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video: