Foto: Profimedia

vimbldon

NAVIJAČICA TUŽILA PRGAVOG NIKA KIRJOSA! "Popila je 700 pića, van sebe je"

Tenis
> 16:26h

Nik Kirjos igrao je sjajno na Vimbldonu, iako je u finalu izgubio od Novaka Đokovića. Prgavi Australijanac često je ratovao sa publikom, nije mogao da otrpi prozivke, pa je nekoliko puta neprimereno reagovao.

foto: Profimedia

Izvesna navijačica Ana Palus koja je posle intervencije Nika Kirjosa izbačena sa Vimbldona, doduše privremeno, odlučila je da tuži Australijanca.

Tokom finala Vimbldona protiv Novaka Đokovića, Nik Kirjos se prilikom jedne promene strana požalio glavnom sudiji, da ga jedna navijačica ometa tokom servisa. Kirjos je tada optužio navijačicu koja je kasnije identifikovna kao Ana Palus, da ga proziva iz prvog reda i da je "van sebe od alkohola jer je popila 700 pića".

- Za vreme finala, Kirjos je izneo nepromišljenu i potpuno neosnovanu optužbu na moj račun. To je izazvalo moje privremeno izbacivanje sa tribina, ali je rezultiralo i velikom štetom i stresom jer je sve to videlo i pročitalo nekoliko miliona ljudi širom sveta - navodi u saopštenju Palusova.

Devojka ističe da je postupak pokrenula kako bi sprečila da se ovakve stvari ponavljaju, ali i radi lične satisfakcije. U finalu Vimbldona Novak Đoković pobedio je Nika Kirjosa i osvojio 21. grendslem titulu.

foto: EPA/Tolga Akmen

- Nadam se da će se gospodin Kirjos shvatiti da je naneo štetu meni i mojoj porodici i ponuditi brzo rešenje po ovom pitanju - poručila je Palusova i dodala da će sav novac od tužbe uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Kurir sport