Foto: Ilustracija/ Ana Paunković

prvo osnovno javno tužilaštvo

IZRAELAC PRETIO: ODSEĆI ĆU VAM JEZIK AKO MI NE VRATITE RADNIKE! Novi detalji istrage protiv trojice pripadnika SAJ-a

Incident zbog koga su uhapšeni policajci navodno se dogodio u prostorijama jedne IT kompanije na Terazijama posle svađe konkurenata iz Izraela i Gruzije

Crna Hronika
> 17:27h

Trojica pripadnika SAJ koji su pre četiri dana uhapšena zbog sumnje da su sa jednim državljaninom Srbije i jednim Izraelcem u prostorijama IT kompanije na Terazijama pretili vlasniku Gruzinu juče su posle saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu pušteni da se brane sa slobode.

Kako je Kurir pisao, oni se sumnjiče da su zajedno sa Izraelcem A. O. A. i našim državljaninom M. S. učinili krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Sukob

- Kako se sumnja, trojica pripadnika SAJ su u ponedeljak sa vlasnicima IT kompanije otišla u firmu koja se bavi istim poslom, a čiji je vlasnik Gruzin. Policajci su ostali u hodniku, a Izraelac i njegov partner su navodno ušli u salu za sastanke sa kolegom iz Gruzije - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, sukob između stranaca izbio je zbog dva radnika koja su prešla da rade kod Gruzina.

foto: Ana Paunković

- Navodno su dvojica radnika prešla u firmu državljanina Gruzije. Izraelac je, izrevoltiran time, kako se sumnja, došao i zapretio kolegi iz Gruzije da će mu "iščupati i odseći jezik" ako mu ne vrati njegove radnike - otkriva izvor Kurira. Čim su osumnjičeni izašli iz firme, čovek kome su pretili navodno je pozvao policiju.

Znaju se iz teretane

Izvor Kurira iz istrage otkriva i da su u firmi na Terazijama, u kojoj je "sastanak" održan, postavljene sigurnosne kamere koje su sve zabeležile. - Na snimcima se vidi da policajci nisu ulazili u prostoriju u kojoj se odvijao razgovor između vlasnika privatnih kompanija - kaže on i otkriva da su pripadnici SAJ ispričali da Izraelca poznaju iz teretane i da ih je toga dana zamolio da krenu sa njim.

Podsetimo, tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da je pritvor predložen za Izraelca i njegovog partnera, kao i da će u nastavku istrage biti saslušani oštećeni i ostali svedoci i biće preduzete druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja.

Kurir.rs/ J. S.