Foto: Shutterstock

božanstveno

KRMENADLE SA KRUŠKAMA: Kad ga jednom napravite, samo na prvi pogled neobično jelo BIĆE ČESTO NA VAŠOJ TRPEZI! (RECEPT)

Žena

Sočno i slatko voće uvek treba da vam se nađe na trpezi jer kruška, pripadnica porodice ruža i rođaka jabuke i dunje i te kako ima šta da ponudi.

Prosečna hranljiva vrednost iznosi 29 kcal na 100 g ploda koji je bogat kalijumom, fosforom, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem, hlorom, sumporom. Kruška sadrži i izuzetno mnogo vitamina A, C, E, većinu vitamina iz grupe B.

foto: Shutterstock

Kruška je poznata kao lek protiv zapaljenja zglobova - sadrži soli koje rastvaraju mokraćnu kiselinu, a dobro je to što i dijabetičari mogu da je jedu bez bojazni. Bogata je i dijetalnim vlaknima, sposobna je da reguliše holesterol, u stanju je da umanji rizik od pojave raka dojke kod žena u menopauzi.

Osobe s oboljenjima želuca i creva treba da izbegavaju sveže kruške, ali pripremljene na raznorazne načine i za njih predstavljaju blagotvornu namirnicu.

Probajte nešto novo, krmenadle sa kruškama će vas oduševiti!

SASTOJCI:

- 4 svinjske krmenadle

- 2 slatke kruške

- 100 g oraha

- 1/2 glavice crnog luka

- 1 čen belog luka

- biljni začin po želji

- 2 dl belog vina

- senf

- ulje

- so, biber

PRIPREMA:

1.Premažite krmenadle senfom, posolite, pobiberite, pospite začinom po želji, prelijte belim vinom i ostavite da malo odstoje.

foto: Shutterstock

2.U tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno iseckani crni i beli luk i kada dobiju staklasti izgled dodajte sitno iseckane orahe i kruške isečene na pola, pa dinstajte sve zajedno desetak minuta, dok kruške ne omekšaju. Ako je potrebno, dolijte malo vode.

foto: Shutterstock

3.U drugom tiganju ispecite krmenadle s obe strane. Kada budu gotove, stavite ih u tiganj s umakom od kruški, neka krčkaju zajedno još nekoliko minuta.

4. Jelo se odlično slaže sa zelenom salatom. Prijatno!

Savet plus: Možete da upotrebite i drugu vrstu mesa, po želji, a jelo će biti ukusno i ako ga pripremite na roštilju.

Kurir.rs

Bonus video: