Foto: Nestali Srbija

tuga

HEROJA SA KOŠARA RASTRGLI PSI? Porodica van sebe dok čeka rezultate DNK analize, ali majka ne gubi nadu da će se Goran vratiti

Crna Hronika

Misterija nestanka heroja sa Košara Gorana Džunica (48) iz Kikinde i dalje traje!

Prošla su tri dana od kada je majka Gordana dala bris za DNK analizu I utvrđivanje da li telo pronađeno u blizini Zrenjanina, koji su rastrgli psi, pripada njenom sinu. U domu Džunića vladaju neizvesnost i očaj. Brat Dragan i majka Gordana gaje nadu da je njihov Goran živ.

- Bolje da Bog mene uzme nego da pronađen leš pripada mom Goranu. San dugo neće na oči. Brinem gde je i kako je - uz suze priča majka Gordana.

Goran Džunić nestao je 4. avgusta kad je autobusom otišao u Novi Sad na obeležavanje godišnjice "Oluje". Od tada mu se gubi svaki trag, a njegov stariji brat Dragan, nezavisno od policije, krenuo je u potragu.

- Telo koje je pronađeno kod puta za Elemir nalazilo se u blizini parkiranih kamiona i naslagane zemlje. Inspektori su mi rekli da je najverovatnije hteo da prođe tuda prečicom za Melence i Kikindu kako se ne bi vraćao na kružni tok. Navodno mu je od toplotnog udara pozlilo i zaustavio se kod jedne zaključane vikendice i obližnjeg bagrema gde je čučnuo ili seo i preminuo - priča Dragan.

foto: Kurir.rs/S.U.

Majka navodi da je Goran teško povređen tokom rata na KiM.

Dobrovoljno se javio da se bori na Košarama, ali te 1999. godine, kad se prevrnuo vojni kamion u kome su bili petorica vojnika, samo dvojica su preživela, a jedan od njih je bio Goran. Njegovoj porodici javljeno je ipak da je poginuo.

- Tri dana su se nekako dovlačili do kasarne preko šiptarskih sela. U međuvremenu javljeno nam je da je Goran poginuo. Srce mi je prepuklo tada prvi put. Međutim ispostavilo se da nije poginuo Džunić, nego Đurić, njegov kolega. U tom kamionu je bio kapetan, vodnik i tri vojnika. Na televiziji su javili da se nalazi u niškoj bolnici. Bila sam najsrećnija majka na svetu. Sada ponovo doživljavam stres - priča Gordana.

(Kurir.rs/Alo)