Foto: rumunska policija

HAPŠENJE

SRBIN PAO U RUMUNIJI SA LEKOVIMA VREDNIM 1,5 MILION EVRA: Tablete švercovao sa Rumunima, a evo šta je bila KRAJNJA DESTINACIJA

Crna Hronika

Državljanin Srbije uhapšen je zajedno sa dvojicom rumunskih državljana zbog sumnje da je švercovao psihoaktivne tablete vredne 1,5 miliona evra, koje je trebalo da završe u Norveškoj!

Kako prenosi Stiri de Kluž, Srbin i dvojica Rumuna uhapšeni su u opštini Petrošani.

- Policija je prvo uhapsila Rumuna koji je u gepeku automobila nosio lekove vredne 1,5 milion evra. Istraga je pokazala da je njih u Rumuniju uneo Srbin, a da im je krajnje odredište bila Norveška - prenosi portal.

foto: rumunska policija

Lisice na ruke ubrzo su stavljene i Srbinu i još jednom Rumunu.

- Prema dosadašnjim podacima, po uputstvu državljanina Srbije, prvoosumnjičeni je otputovao u okrug Timiš, da bi tu od njega preuzeo lekove koji su bili spakovani u pet kartonskih kutija. Drugi rumunski državljanin imao je zaduženje da identifikuje potencijalna policijska vozila i javlja im.

Kako navodi medij, plan je bio da droga, sakrivena u automobilu završi u Norveškoj.

- Srbina je zaustavila saobraćajna policija i to u blizini graničnog prelaza Moravica. Kod njega je pronađeno 17,000 evra - navode mediji i dodaju da je osumnjičenima određeno zadržavanje.

Policija je od osumnjičenih zaplenila 23.840 evra, odnosno 5.850 leja, 5 mobilnih telefona i 12 SIM kartica.

Kurir.rs