Foto: Profimedia

šok

ŽESTOK SKANDAL POTRESA EVROBASKET: Otkriveno ko je TUKAO zvezdu turske reprezentacije!

Eurobasket 2022
> 09:04h

Nakon meča između Gruzije i Turske dogodio se žestok incident.

Košarkaš reprezentacije Turske Furkan Korkmaz napadnut je u hodniku dvorane dok je išao ka svlačionici.

Korkmaz se na terenu sukobio sa košarkašem Gruzije Dudu Sandzeom, pa su obojica zaradili isključenje.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Turske Omer Onan rekao je da su dva igrača koja nisu igrala, uz Dudu Sanadzea, napala u hodniku Korkmaza. Navodno, u napadu su učestvovali i članovi obezbeđenja u dvorani.

"Dok je Korkmaz prolazio hodnikom ka svlačionici, sa našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili na spisku za ovaj meč napali su ga zajedno sa svojim saigračem koji je takođe izbačen i policijom. Ne sme da se dogodi da igrač bude napadnut na putu ka svlačionici", rekao je Onan nakon meča.

Turski novinar Ismail Šenol otkriva da su igrači koji su učestvovali u napadu na Korkmaza zapravo Tornike Šengelija i Goga Bitadze!

"Kada je Korkmaz isključen krenuo je ka svlačionici sa kondicionim trenerom Erenom Hangunom. U tim trenucima Bitadze, Šengelija i Sinadze su napali Furkana i Erena zajedno sa pripadnikom obezbeđenja. Tuča je eskalirala pošto je Eren pokušao da odbrani Furkana od četori osobe", naveo je on.

Podsetimo, Turska je zapretila da će se povući sa Evropskog prvenstva ako im ne budu dostavljeni snimci sa sigurnosnih kamera.

Kurir sport