OTVORENO

AMBASADORKA SRBIJE U VELIKOJ BRITANIJI EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Evo šta se dešava u Londonu nakon smrti KRALJICE ELIZABETE II

Planeta

Aleksandra Joksimović, ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, uključila se putem video poziva u jutarnji program Kurir televizije gde je prokomentarisala jučerašnja dešavanja tokom tragičnog događaja.

- Tokom jučerašnjeg dana negde oko podne prekinut je redovan televizijski program na BBC i od tada teče specijalni program. Zato što se pojavila izjava iz Bakingemske palate o zdravstvenom stanju kraljice. Pošto Bakingemska palata svojim izjavama uvek blaža od realnog stanja, pozornost nacije se podigla na veoma visok nivo jer se stekao utisak da je posebna situacija. Posebno u trenutku kada se shvatilo da čitava porodica putuje u zamak u Balmoralu da bude uz kraljicinu postelju. Tokom narednog perioda veliki broj vesti se pojavljivao o kraljicinom životu, a kada su pripadnici kraljevske porodice stigli. Veliki broj ljudi se okupio oko Bakingemske palate, ali i zamka u Balmoralu - rekla je ambasadorka.

foto: Kurir Televizija

Takođe se dotakla i toga gde je ona bila u tom trenutku i kako je saznala za kraljičinu smrt.

- U šest po podne bilo je najavljeno okupljanje ambasadora Evrope u Forin ofisu. Čim smo došli rečeno nam je da se može desiti da će sastanak biti završen brže nego što je predviđeno. Već u pola 7 su izašli sa vešću da je kraljica preminula. Moram da kažem da na putu od ambasade do Forin ofisa moglo je da se vidi da oko Bakingemske palate stoji ogroman broj kamera i novinara. Prosto su trajale pripreme za ovu tragičnu vest - rekla je ambasadorka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: