Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Jelavić za trijumf Hrvata nad Makedonijom

Sjajnom napadaču Evrertona bilo je potrebno samo šest minuta na terenu da postigne pogodak i donese velike bodove svojoj selekciji

Fudbal
> 14:50h

Selekcija Hrvatske je trijumfalno započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali daleko od toga da je blistala. Vatreni su na Maksimiru savladali Makedoniju golom Nikice Jelavića u 69. minutu i došli do prvih bodova u grupi A.

Izuzev furioznog starta i velike šanse Eduarda, koji je zatresao stativu gola Martina Bogatinova, Hrvati se u prvom poluvremenu nisu mogli pohvaliti nekom značajnijom prilikom. Za razliku od domaćih, gostujući fudbaleri i te kako imaju za čim da žale, a najviše Goran Pandev koji je u finišu prvog poluvremena pošteno uzdrmao prečku hrvatskog gola.

U nastavku je to izgledalo za nijansu bolje po izabranike selektora Igora Štimca, što je krunisano pogotkom rezerviste Jelavića u 69. minutu. Sjajnom napadaču Evrertona bilo je potrebno samo šest minuta na terenu da postigne pogodak i donese velike bodove svojoj selekciji. Sjajno je tom prilikom asistirao Mario Mandžukić.

Makedonci su nakon pogotka napadali svim silama, ali nisu imali snage da dođu do zasluženog boda.