Foto: Printscreen/Instagram

TUGA

"REKAO MI JE DA ČEKA DA ODSVIRA POSLEDNJU PESMU NA KONCERTU" Voja Nedeljković emotivnim rečima oprostio se od Kornelija Kovača

Stars

Voditelj Vojislav Voja Nedeljković oprostio se od kompozitora Kornelija Kovača.

Voja je na društvenim mrežama podelio emotivnu poruku i prisetio se vremena sa Kornelijem.

foto: Printscreen/Instagram

"Ulazak u svet Batinih pesama počeo je 1971. godine kada smo u stanu mog druga, a danas kuma, slušali singlicu Korni grupe “Trla baba lan”. Vrtela se pesma na gramofonu marke “Iskra”, a mi smo onako klinački besomučno pevušili zarazni refren. Kasnije na školskim žurkama smo djuskali uz Čoline hitove koje je napisao Kornelije. A onda, kada sam ušao u svet radija i televizije, dobio sam priliku i čast da upoznam Batu Kovača. Bio mi je gost na radiju “Studio B” i na “Trećem Kanalu”. Na festivalu u Budvi 2001. vodio sam program kada je pobedila njegova pesma u izvodjenju Saše Vasića. Život nas je spojio i na Senjaku gde je u prizemlju zgrade gde sam živeo, Bata imao svoj tonski studio i gde sam mogao da čujem radjanje novih pesama", pisao je Voja na Fejsbuku, pa dodao:

foto: Dragana Udovičić

"Prva fotografija je nastala povodom predstavljanja njegove knjige “Fusnota” u knjižari “Delfi”, a druga iza bine Čolinog nastupa na Ušću 2011. Pitao sam ga “Bato! Šta radiš sam u tom mraku? Reče mi “Čekam da odsviram poslednju pesmu na koncertu “Ti si mi u krvi”. I jesi dragi Kornelije. Slava ti!"

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video: