Foto: AP

proširili asortiman

ŠOK, IDU KAO LUDE! Kasapnica na Novom Zelandu počela OVO da prodaje, mesari kažu da žele time da PROSLAVE novog KRALJA!

Pop kultura
> 23:16h

"Ograničene zalihe" kobasica koje su nazvane po podebelim prstima kralja Čarlsa III prodaju se u novozelandskoj mesari kako bi se obeležio uspon novog monarha na tron nakon smrti britanske kraljice Elizabete II.

Avon's Butcheri (mesara), koja se nalazi u Oklandu, najvećem i najlepšem gradu na Novom Zelandu, objavila je na društvenim mrežama da će u određenom vremenskom periodu nuditi kupcima specijalne kobasice.

foto: Printskrin/Instagram

U subotu je kralj Čarls III zvanično stupio na tron, nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete II prošlog četvrtka u 96. godini, a posle nedavnih fotografija uvećanih prstiju novog monarha koje su objavljene širom planete, dovitljivi mesar je odmah ponudio svoju novu liniju kobasica.

U sredu su mesari prvo objavili sliku kralja Čarlsa III kako najavljuje novi asortiman. Međutim, u šali su uklonili njegove prste sa slike i zamenili ih stvarnim kobasicama.

Potpis na objavi je glasio: „Idem u pakao“.

Slike „kobasice - prsti kralja Čarlsa III“ ponosno su izložene i na fasadi prodavnice, sa natpisom: „Ograničene zalihe“.

Još 2012. godine, dok je tadašnji princ Čarls bio na turneji u Australiji, on sam je svoje prste nazvao 'prstima kobasice' nakon što je sleteo na Novi Zeland, a mesara se i tada podsmevala njegovim prstima u nizu objava na njihovim društvenim mrežama.

Inače, i 2019. godine, tokom posete Indiji, mogle su se videti Čarlsove ruke kako su uvećane. Smatralo se da iza toga stoje vrućina i dugolinijski letovi. Međutim, to je nešto od čega sadašnji kralj pati godinama.

Britanski lekar, dr Geret Naj, objasnio je da bi zdravstveno stanje moglo biti odgovorno za otok, kao i zadržavanje vode ili - najverovatnije - jednostavno starost. Stariji ljudi mogu razviti ovaj poremećaj ako sede duže vreme.

„Edem je stanje u kome telo počinje da zadržava tečnost u udovima, obično u nogama i gležnjevima, ali i u prstima, što dovodi do njihovog oticanja. Da biste videli da li je ovo uzrok, pritiskanje natečenog područja oko 15 sekundi bi izazvalo depresiju u tom području.“

Još jedan potencijalni razlog za stanje sadašnjeg kralja mogao bi biti artritis, koji često pogađa tri glavna područja u šaci – zglob palca ili zglobove prstiju.

"Prsti obično postaju ukočeni, bolni i otečeni i iako lekovi mogu pomoći u bolu, otok može ostati."

Drugi uzroci mogu biti ishrana sa visokim sadržajem soli ili specifični lekovi kao što su oni za visok krvni pritisak.

Kurir.rs/Mirror.co.uk

Bonus video: