Foto: Nenad Kostić

Tako blizu, a daleko

SESTRE KOVAČ OPET ZAJEDNO: Godinama nisu bile u dobrim odnosima, pa ih spojila TUGA i smrt OCA! Fotografija koja će vas RASPLAKATI

Kultura

Kompozitor i autor mnogih hitova popularne muzike Kornelije Bata Kovač sahranjen je juče u krugu članova porodice i prijatelja na Novom groblju u Beogradu.

foto: Nenad Kostić

On je ispraćen na večni počinak u Aleji zaslužnih građana bez govora i prisustva sveštenika. Suze nisu mogli da sakriju njegovi najbliži - druga supruga Snežana, ćerke Aleksandra, Kristina i Anja.

Sestre Kovač su bile opet zajedno, ali nekadašnje članice grupe K2 Aleksandru i Kristinu, koje godinama nisu bile u dobrim odnosima, razdvaja najmlađa Anja. Na fotografijama deluje kao da se nisu ni pogledale, a u povorci srednja ćerka kompozitora, koja živi u Švedskoj, hodala je iza supruge i najstarije i najmlađe sestre. Kristina je prišla sestri kad je došla da položi ružu na kovčeg. Mlađa nije mogla da prestane da plače, dok se Aleksandra dobro držala.

foto: ATA images

- Hvala vam puno što ste došli - rekla je u suzama najstarija ćerka Aleksandra Kovač, nakon čega je tišinu prekinuo gromoglasan aplauz namenjen velikom srpskom i jugoslovenskom umetniku.

foto: Nenad Kostić

Kornelije Kovač je obeležio zlatno doba zabavne i pop muzike nekadašnje Jugoslavije i Srbije i komponovao uz poeziju naših najboljih pesnika. Preminuo je 13. septembra u 81. godini.

Kurir.rs

Bonus video: