Foto: Profimedia

vrteška

NIJE GOTOVO! OGLASIO SE LAZAR SAMARDŽIĆ OKO IGRANJA ZA SRBIJU: Još nisam doneo odluku!

Fudbal
> 10:30h

Poslednjih dana Lazar Samardžić dospeo je u žižu domaće javnosti, izjavom u italijanskoj "Gazeti delo sport" da se više oseća Nemcom, nego Srbinom.

foto: Profimedia

Talentovani fudbaler Udinezea rođen je u Berlinu, gde se i fudbalski formirao, međutim selektor A reprezentacije Srbije Dragan Stojković ukazao mu je veliku pažnju i izrazio želju da ga vidi u dresu Orlova.

Lazar Samardžić se posle izjave selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da ga od marta očekuje pod zastavom Srbije oglasio preko svog instagram profila.

- Čuo sam i pročitao mnogo vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovani i ponosni! Ja sam (i dalje) mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto stojim sa obe noge na zamlji, naporno radim, fokusiran sam i odlučan - naveo je Samardžić i nastavio:

- Veoma sam srećan startom ove sezone. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani. Ostvarili smo i veliku pobedu nad Interom, a ja sam igrao i dao svoj doprinos. Zato je moj apsolutni fokus u ovom momentu na timovima čiji sam član i i da u njima povećam minutažu. Želim da se razvijem u apsolutnog startera i sve ostalo za mene nije trenutno prioritet.

- Ako ostvarim ciljeve i dostignuća koja sam sebi zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman - završio je svoje pisanije mladi fudbaler.

foto: Profimedia

Lazar Samardžić (21) prošao je sve selekcije mladih reprezentacija Nemačke, nikada do sada nije igrao za Srbiju, iako je kao dečak bio na jednom okupljanju u Staroj Pazovi. Tada je njegov otac Mladen istakao da niko iz FSS nije pokazao bilo kakvu želju da sa njima ostane u kontaktu i da su se posramljeni i obeshrabreni vratili u Berlin.

Kurir sport