Foto: Nemanja Nikolić

tužan dan

GODINU DANA BEZ VOLJENOG GLUMCA: Oglasila se ćerka Nenada Nenadovića! Podelila njihovu do sada NEVIĐENU SLIKU sa tužnom porukom

Kultura

Glumac Nenad Nenadović, uz čije emisije za decu su odrastale čitave generacije, preminuo je na današnji dan pre godinu dana. Glumac nas je zauvek napustio u 57. godini, od poseldica korona virusa, nakon što je nekoliko dana proveo u Kovid - bolnici u Batajnci.

foto: Printscreen/YouTube/RTS

Njegova ćerka Jana ovom prilikom podelila je fotografiju na svom Instagram profilu, na kojoj su njih dvoje nasmejani i zagrljeni uz tužnu poruku:

- Godinu dana bez tebe...? Beskrajno nam nedostajes tata! Volimo te! - napisala je Jana Nenadović.

Pozorište Boško Buha, takođe je podelilo na Instagramu objavu, podsetivši sve na nedavno preminulog glumca.

- Na današnji dan, pre godinu dana preminuo je naš dragi kolega i prijatelj Nenad Nenadović, jedan od omiljenih glumaca najmlađe, ali i one starije publike. Bio je član Pozorišta „Boško Buha“ od 1987. godine. Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. u Beogradu. Bio je glumac od malih nogu. Završio je glumu u poslednjoj klasi profesora Minje Dedića, i odmah po diplomiranju, zaposlio se u Pozorištu "Boško Buha“, svojoj "prvoj i poslednjoj profesionalnoj ljubavi“, kako je sam govorio. Odigrao je na desetine uloga – od svoje prve profesionalne uloge Bertrama u predstavi "Sve je dobro što se dobro svrši“ Šekspira u režiji Dejana Mijača, do poslednje u "Mačoru u čizmama“ Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića.

Od 2002. do 2005. Bio je upravnik Pozorišta "Boško Buha“. Za vreme njegovog mandata, osnovan je TIBA festival, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade. Sa Nešom je bilo lako raditi. Uvek vedar i nasmejan, nikad nije unosio težinu u proces, a uvek je dolazio do glumačkih kreacija koja su osvajala srca publike. Bio je pouzdan kolega, neko na koga smo uvek mogli da se oslonimo, i sa kojim smo uvek sa radošću stvarali, ali i delili priče iz naših i njegovog života. Sa velikom radošću ga se sećamo ? - Stoji u saopštenju.

foto: Nemanja Nikolić

Njegov čitav život bio je obeležen glumom - još kao dete je igrao u filmu Boško Buha i seriji Povratak otpisanih, kasnije je otvorio školu glume i bio deo brojnih serija i emisija za decu.

Od njih se najviše pamte Pet šou i Zooteka, kada je sa decom učio o životinjama, kao i čuveni Fazoni i fore, uz Ljubivoja Ršumovića i Rašu Popova.

Nenadović je imao i zapaženu pozorišnu karijeru, a često je pisao i režirao za televiziju.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

(Kurir.rs)

Bonus video: