evo rešenja za studente

VLASNIK STANA JOJ POVEĆAO STANARINU JER RUSI NE PITAJU ZA CENU?! Stručnjaci za Kurir TV predviđaju: Cene nastavljaju da RASTU!

Društvo
> 20:01h

Poslednjih dana studenti muku muče sa potražnjom stanova za izdavanje. Cene kirija drastično su porasle od kada je u Rusiji otpočela vojna mobilizacija, jer su se Rusi masovno zaputili u Srbiju, jednu od retkih zemalja koja im nije uvela sankcije.

Oktobar se približio, a samim tim i početak predavanja na fakultetima. Dobar deo studenata je i dalje u potrazi za stanom u prestonici.

"Vlasnik stana mi je jedan dan došao i rekao da će moja cena stana naredni mesec biti veća za 100 evra pod opravdanjem da dolaze Rusi koji ne pitaju za cenu i da je navodno on mesecima izlazio u susret ne podižući mi cenu iako moje drugarice sa fakulteta koje žive u istom tom kraju, bolje stanove plaćaju manje"

foto: Kurir televizija

Platežna moć onih koji stan traže diktira i visinu kirije. Dok je stanara koji imaju i žele da plate papreno skupe stanove, cene će biti iste takve, kažu u Agenciji za nekretnine.

"Ruski državljani su uglavnom platežno spozobniji, inžineri, arhitekti, IT stručnjaci koji imaju dobre zarade, imali su i u Rusiji, imaju i ovde. Tako da utiču na to da vlasnici preferiraju njih i uglavnom podižu cenu i njima izdaju po višoj ceni, samim tim su naši ljudi u nepovoljnijoj situaciji ako pričamo o tim nekretninama koje su predmet tražnje tih ruskih državljana"

foto: Kurir televizija

Cene stanova su u neprestanom porastu i drastično su veće u poređenju sa prethodnim godinama, a stručnjaci pak ne predviđaju stabilizaciju ili pad cena u skorijoj budućnosti.

"Ja mislim da će cene nastaviti da rastu u predstojećem periodu, pre svega što se uzroci rasta cena, pre svega tu mislim na cene energenata, nisu nestali. Imamo i dalje rat koji traje, imamo neprijateljstvo sa dve strane, imamo sankcije koje prete da se nastave i dolazak zimske sezone koji je pun neizvesnosti"

foto: Kurir televizija

Jedno od boljih rešenja u ovoj, za mnoge nimalo lakoj situaciji, jeste pronalaženje cimera sa kojim biste troškove stanovanja podelili i na neki lačin lakše pregurali studentske dane .

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs