Foto: Kurir/Ž.M.

APEL

LIDL U SRBIJI POVLAČI PET PROIZVODA! Ovo nikako ne kupujte zbog mogućeg prisustva SALMONELE!

Društvo

Lidl Srbija obavestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača "Pak Rampart doo" Visoko, iz Bosne i Hercegovine. Reč je o pet vrsta napolitanki. Lidl poziva potrošače da ne konzumiraju ove proizvode ukoliko ih imaju kod kuće, već da ih vrate u bilo koju prodavnicu - sa ili bez računa, novac će im biti vraćen.

Povlače se sledeći proizvodi:

Testino napolitanke sa ukusom kakaa- vafel proizvod sa 72 odsto kakao punjenja, pakovanje od 800 grama,

Testino napolitanke sa ukusom lešnika- vafel proizvod sa 72 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 800 grama,

Testino vafel sa kakao punjenjem – vafel proizvod sa 80 odsto kakao punjenja, pakovanje od 200 grama,

Testino vafel sa punjenjem ukusa lešnika – vafel proizvod sa 80 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 200 grama,

Testino vafel sa kakao prelivom – vafel proizvod sa 57 odsto kakao punjenja, preliven sa 20 odsto kakao preliva, pakovanje od 200 grama.

foto: printscreen

„Ovi proizvodi povlače se zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže“, objavio je Lidl Srbija.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji su, kako se navodi, poslati radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu se obaveštene i nadležne institucije.

„Potrošače pozivamo da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će biti vraćen sa ili bez predočenja računa“, ističu u Lidlu.

Trgovac i prozvođač uputili su izvinjenje svim potrošačima koj isu kupili pomenute proizvode zbog, kako se navodi – nastale neprijatnosti.

Kurir.rs/24sedam