Foto: Zorana Jevtić, Stefan Jokić

tužno

GORICA JE BILA VIŠE OD NAJAVLJIVAČICE PROGRAMA, OSTAVILA JE TRAG U ISTORIJI MEDIJA! Veran Matić potresen zbog smrti koleginice

Društvo

Novinar Veran Matić kaže za Kurir da je novinarku Goricu Nešović duže znao kao Goricu Stankovic i to još od 1984. godine.

- Godine kada sam došao u omladinski program Ritam srca, i nekako sećam se uvek u nekom paketu. Tada na početku sa pokojnim Robertom Klajnom, toncem koji je gradio novu kulturu tonaca koji su mnogo više od dizača reglera, kao što je i Gorica bila više od najavljivačice programa - seća se Matić i dodaje:

foto: Stefan Jokić

- Bili smo pioniri kojima nije bilo ništa važnije od onoga što smo radili. Gorica je uspela da se ostvari i kroz druge medije, kroz knjige i žao mi je što nije uspela da se ostvari i kroz brigu o sebi.

Ostaviće svakako važan trag u istoriji medija u Srbiji, ali sve je manje medija kojima su te vrednosti, vezane za pristojnost na svakom nivou, a naročito u javnosti, uopšte bitni - poručio je Matić.

Podsetimo, novinarka Gorica Nešović preminula je u 59. godini. Rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.

Kurir.rs/ A. K.