Foto: Kurir.rs/J.M.

bila u vodi do pojasa

BILA JE U VODI DO POJASA! Sprečena velika tragedija kod Šapca: Devojka (25) htela da se ubije, žitelji je izvukli iz ledene reke

Srbija

Kod starog železničkog mosta na Savi kod Šapca večeras su žitelji vikend naselja spasili devojku (25) koja je nameravala da izvrši samoubistvo utapanjem.

Ona je već bila u vodi do pojasa kada su je primetili ljudi koji su se tu zatekli i krenuli za njom. Oni su devojku izneli na obalu reke i pozvali policiju i hitnu službu, a devojka je posle pregleda hospitalizovana na odeljenju psihijatrije.

Navodno je devojka sa jednom ženom nešto ranije automobilom stigla do obale reke i popela se na most, odakle ju je vratio dežurni železnički radnik. Kada je sišla sa mosta krenula je pravo u vodu, a žena sa kojom je došla do reke sedela je u automobilu i nije reagovala.

Pošto u tom pojasu u blizini obale reka nije duboka, vikendaši su uspeli da na vreme stignu devojku i izvuku iz vode.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Kurir.rs/Telegraf