Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, Profimedia

TORINO

DETALJI VLAHOVIĆEVE DRAME U TORINU: Policija FILMSKOM POTEROM uhvatila jednog od razbojnika, pronađen PIŠTOLJ u blizini kuće FOTO

Fudbal

Srpski reprezentativac, Dušan Vlahović, doživeo je dramu u Torinu dok je bio gost porodice Anhela di Marije, saigrača iz Juventusa.

Prema pisanju "Gazete delo Sport", centarfor i Argentinac žive u istom kompleksu u delu Torina u kojem često žive fudbaleri dok igraju za Juventus, a taj deo grada, iako pruža mir za razliku od centra gde je Srbin do nedavno živeo, često je meta bandi i lopova.

Vlahović je provodio vreme sa Di Marijom i njegovom porodicom kada su trojica naoružanih razbojnika pokušala da upadnu i opljačkaju Argentinca.

Prema rekonstrukciji policije, kriminalci su pokušali da upadnu u vilu oko 19.30 časova, a alarm je upalio neko iz privatnog obezbeđenja ko je na sigurnosnim kamerama video da neko pokušava da uđe na posed.

foto: Profimedia

Jedan od razbojnika je uhapšen nakon što je pokušao kolima da pobegne, dok su saučesnici uspeli da pobegnu praznih ruku.

Prema prvim informacijama, ne radi se o lokalnim kriminalcima već o organizovanoj bandi specijalizovanoj za krađe i pljačke u vilama.

Policija u Torinu je saopštila da je na toj oblasti već ranije pojačana kontrola protiv pokušaja pljačke, pošto ovakav slučaj nije prvi koji se dogodio nekom fudbaleru Juventusa.

foto: Profimedia

Lopovi su opali u dom Paula Dibala dok je on bio na utakmici, a nekoliko godina ranije je Klaudio Markizio kidnapovan sa suprugom.

Vlahović je bio gost kod Argentinca pošto se u luksuznom kompleksu nalazi dvojna vila u kojoj su ranije živeli Aron Ramzi i Rodrigo Bentankur, bivši fudbaleri Juventusa. Inače, među fudbalerima koji su u tom delu Torina živeli, jeste i Kristijano Ronaldo sa svojom porodicom.

Prema svedočenju komšija, čuli su se pucnji u toku večeri, a deluje da nisu pucali kriminalci već policajci.

foto: Profimedia

Jedan od komšija je pronašao pištolj, verovatno bačen od strane pljačkaša dok su bežali.

"Gazeta" navodi i da su kriminalci uspeli da se popnu i preko zida uđu u dvorište vile, ali da su pobegli čim su čuli policiju.

Kurir sport