KURIR TV

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

Crna Hronika

Turski istražitelji otkrili su da su, pored Elanur Tune, još četiri osobe od maja pratile Jovana Vukotića, slikale ga i slale lokacije atentatorima koji su ga ubili 8. Septembra.

Dejan Radenković, bivši visoki funkcioner MUP-a i stučnjak za bezbednost, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao privedenih osoba osumnjičenih za učestvovanje u likvidaciji Jovana Vukotića.

foto: Kurir Televizija

- Da su očekivali da će biti tako brzo uhapšeni, izveli bi to na jedan sasvim drugačiji način. Za razliku od nekada kada su se zaraćeni klanovi međusobno i direktno obračunavali. Sada se angažuju treća lica koja nisu vezana za te kriminalne grupe već im je jedini motiv novac. Ukoliko se radi o nekim članovima grupe koji nisu toliko visoko rangirani, onda se angažuju plaćenici, a ne profesionalci jer su jeftiniji - rekao je Radenković.

Branka Travica, novinar Kurira, navela je da direktno od Turske zavisi da li će osumnjičene isporučiti Crnoj Gori ili će oni morati prvo da odleže zatvorsku kaznu u Turskoj.

foto: Kurir Televizija

- Crnogorski državljani koji su uhapšeni zbog likvidacije Jovana Vukotića u Turskoj, Crna Gora je tražila njihove izručenje. Naime, jer su se oni našli na optužnici za stvaranje kriminalne organizacije kao i za likvidaciju Podgoričanina Nikole Stanišića. Sada je to već stvar diplomatije da će Turska to dozvoliti ili će morati da robijaju u Turskoj pre nego što se izruče Crnoj Gori - rekla je Travica.

Jovana Vukotića, koji je ubijen u Istanbulu 8. septebra ove godine, od maja je u stopu pratilo čak pet pripadnika kriminalne grupe ko ja je uhapšena zbog likvidacije. Kako su otkrili turski mediji, među njima je bila i jedna žena, crnogorska državljanka Elanur Tuna, ko ja je takođe privedena u velikoj akciji policije osam dana posle ubistva Jovana Vukotića. Plaćeno je čak 1,5 mliona za likvidaciju Vukotića.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: