Foto: Shutterstock

jako je ukusno

NAŠE BAKE SU ČESTO SPREMALE OVO STARO SRPSKO JELO, A MI SMO GA ZABORAVILI: Preukusno je i donosi ENERGIJU za ceo dan (RECEPT)

Žena
> 08:32h

Bungur se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne. Veoma je zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 700 grama pšenice
  • 300 grama kajmaka
  • 2 decilitra mleka
  • i so po ukusu
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.
  2. Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.
  3. Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva.
  4. U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.
  5. Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

(Kurir.rs)

Bonus video: