Foto: Kurir

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U NIŠU! Stanari zgrade ispred koje je palo drvo na dečaka kažu da je puka sreća što niko nije poginuo

Srbija

Dečak I.B. (12) lakše je povređen kada je na njega palo drvo topole ispred jedne zgrade u Nišu. Dete je, na svu sreću, prošlo sa lakim povredama, za dlaku je izbegnuta tragedija u kojoj je neko mogao da strada, a moglo je da bude povređeno i više dece.

Naime, u blizini mesta na kojem je palo drvo nalazilo se petoro dece iz OŠ "Mika Antić" koji su vraćali kući. Trojica dečaka, među kojima je bio i povređeni dečak, svratili su do zgrade da otprate dve drugarice i na tom mestu, kao i svakog dana, ostali malo da razgovaraju.

- Dve devojčice su stajale pored i nešto razgovarale, a dečak je sa drugovima bio malo dalje. U tom trenutku je počelo da pada drvo pa su one povikale "sklonite se, sklonite se" pa je jedan od dečaka uspeo da se pomeri i grane su ga samo malo zakačile po ruci, dok su drugog dečaka jače udarile.

On je navodno pokušao rukama da se zaštiti – priča jedan od stanara koji se zadesio na licu mesta nedugo potom.

Na tom mestu deca svake večeri posle škole dolaze tu, tu su se i celo leto igrali žmurke. Stanari očekuju da se nakon ovog događaja konačno problem reši i da drugo stablo bude uklonjeno jer strahuju da će pasti i druga topola.

Kurir.rs/Blic