Foto: Profimedia

nikad ne biste pogodili

OVA OPASNA DAMA SA DVA PIŠTOLJA JE TELOHRANITELJKA KEJT: Niko je nije PRIMETIO 12 godina, a evo iz kog razloga žena čuva PRINCEZU!

Pop kultura

Telohraniteljki Kejt Mildton Emi Probert ukazana je pre nekoliko dana velika čast kada ju je princ od Velsa proglasio članicom Viktorijanskog reda u Bakingemskoj palati.

Ema Probert brine o bezbednosti Kejt Midlton od veridbe princeze i princa 2010. godine. Bila je u čuvenom timu na njihovom venčanju 2011. u Londonu, odnosno u tročlanom zaštitnom odredu koji je trčao za Vilijamovom suprugom dok je ulazila u kočiju.

foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ova žena se 2010. pridružila Kraljevskom redu zaštitte princeze, a dobro je poznata britanskom dvoru jer je pre toga brinula o bezbednosti unuka kraljice Elizabete II, princeza Evgenije i Beatris.

Ema je radila u Skotland jardu, odlično poznaje borilačke veštine i uvek, dok je na dužnosti, nosi dva pištolja od kojih je jedan za omamljivanje kao i zaštitnu opremu, piše "Dejli mejl".

Godinama unazad Ema Porbert se mogla videti uz Kejt iako je mnogi sigurno nisu primetili, što je odlično za njenu profesiju. A u tome se krije i razlog zašto članice dvorova često čuvaju žene, a ne muškarci, prema rečima Lize Boldvin, telohraniteljke koja je čuvala kraljevske porodice sa Bliskog istoka.

- Ljudi pretpostavljaju da sam dadilja ili lični asistent - rekla je otkrivajući kako su predrasude o poslu telohranitelja uticale na njen posao.

foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Problem može da nastane kada se otkrije indentitet telohraniteljke kao što je slučaj sa Emom. Međutm, njena stručnost uliva sigurnost, a skoro je bilo nemoguće ne saznati ko brine o Kejt. Sa druge strane, ova žena nije jedina koja vodi računa o sigurnosti princeze od Velsa.

Telohranitelji kraljevskih porodica i generalno poznatih ličnosti često zbog posla rizikuju život. Primer je pokušaj atentata na Čarlsa 1994. u Australiji kada je u opasnosti bio i muškaraca koji ga je čuvao.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video: