Foto: Starsport©, Printscreen

hit priča

TALIJA! ČUVENI GOLUB RADOJE IZ MONTEVIDEA JE KOD PIKSIJA: Hoće li ga selektor Srbije povesti na Mundijal u Kataru, kao SAVETNIKA?!

Fudbal

Dragan Stojković Piksi, selektor srpske fudbalske reprezentacije, kupio je pre nešto manje od godinu dana, čuvenog goluba Radoja iz filma "Montevideo, bog te video"!

foto: Starsport©

Dobro poznati beli golub u filmskoj priči bio je talija selektoru fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije, Bošku Simonoviću na prvom Mundijalu koji je 1930. godine igran u Urugvaju.

Ne treba zaboraviti da je nekoliko belih golubova tokom snimanja glumilo Radoja. To su jednom prilikom otkrili glavni glumci u seriji Miloš Biković i Petar Strugar, koji su glumili napadački tandem nacionalnog tima Aleksandra Tirketa Tirnanića i Blagoja Mošu Marjanovića. Nadamo se da je Dragan Stojković otkupio onog pravog, koji se najbolje razume u fudbal i fudbalske prilike.

foto: Ustupljena fotografija

Ostaje nam da se pitamo, gde je sada golub Radoje kojeg je kupio srpski selektor. Odnosno, da li će ga Piksi povesti na Svetsko prvenstvo u Kataru, koje počinje 18. novembra. Neki bi se i našalili i rekli da će Radoje biti konsultant Piksiju, kao što je bio Boži, u čuvenom filmu.

Dragan Stojković Piksi krajem decembra prošle godine pokazao je humanitarnu crtu, pošto je ceo iznos za kupljenog goluba uplatio za lečenje dramaturga Luke Kurjačkog. Tada su akciju pomogli i fudbaleri Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov, Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

Kurir sport