Foto: Printscreen/FACE HD TV

silovao i ubijao

MONSTRUM PAO U BANJALUCI: Novosadski Džefri Damer uhapšen zbog zelenašenja, policija ubrzo shvatila da je ulovila KRUPNU ZVERKU!

Petković je 2003. silovao, pa sekirom izmasakrirao komšiju u Doboju. Iz zatvora pobegao u Novi Sad, gde je 2008. nožem ubio taksistu Dragana Sremčića

Crna Hronika

Četrdesetdvogodišnji Miša Petković iz Doboja, uhapšen je pre nekoliko dana u Banjaluci zbog zelenašenja! Policija je ubrzo shvatila da je ulovila mnogo krupniju zverku.

Ispostavilo se da je reč o monstrumu - dvostrukom ubici! Silovao i ubio dva muškarca, a krvavi trag ostavio je i u Novom Sadu, zbog čega je dobio nadimak Novosadski Džefri Damer.

Petković koji je označen kao jedan od najmonstruoznijih ubica, poreklom je iz Republike Srpske. Izvor Srpskainfo pojasnio je da se radi o veoma opasnoj osobi, sklonoj činjenju najtežih krivičnih dela i da je dobro što je sklonjen sa ulice.

- Skoro da ne postoji teško krivično delo za koje nije osuđen, a neka od njih se ističu po velikoj brutalnosti. Do sada je osuđivan za teške krađe, rabojništva, pokušaj silovanja i ubistvo u Srbiji. U Okružnom sudu u Doboju 2011. godine osuđen je za silovanje, ubistvo i razbojništvo na ukupno 20 godina zatvora – kaže sagovornik.

Petković je već odrobijao kazne za svoje svirepe zločine, a ovih dana je ponovo u centru pažnje zbog maltretiranja radnice menjačnice. Lisice na ruke stavljene su mu zbog krivičnih dela zelenaštvo i iznuda.

- Osumnjičeni je od 23. septembra do 21. oktobra u Ulici carice Milice u Banjaluci iskoristio poverenje žrtve R. V. B., radnice u kladionici „Mocart“ i njenu materijalnu situaciju, te joj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmernu imovinsku korist - saopšteno je iz tužilaštva u Banjaluci.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni je potom pretio radnici i njenom maloletnom detetu.

Lagao razlog ubistva!

U policiji i na sudu Petković je priznao ubistvo novosadskog taksiste Sremčića. Rekao je da je to uradio jer je Sremčić navodno zlostavljao svoju ćerku. Međutim, ona je to negirala i naglasila da je imala odličan odnos s ocem i da je Petković lagao. Ubrzo je utvrđeno da je zločin Petković počinio s direktnim predumišljajem.

- Upotrebom vatrenog oružja pretio je oštećenoj, te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa, a potom iz sefa uzeo 7.808,80 KM, cigarete u vrednosti od 1.657 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM - saopšteno je u Republici Srpskoj.

Na društvenim mrežama mnogi su ga uporedili sa poznatim američkim serijskim ubicom Džefrijem Damerom, koji je muškarce maltretirao, ubijao i seksualno zlostavljao, a neke od njih i jeo! Kako se navodi, Petković je 2003. godine osuđen na 10 godina zbog brutalnog ubistva komšije. Svog komšiju je prvo brutalno silovao, a zatim ga je usmrtio sekirom.

Džefri Damer foto: eyevine / Eyevine / Profimedia

Ko je bio Džefri Damer

Džefri Damer je jedan od najpoznatijih serijskih ubica u SAD, a tokom 13 godina brutalno je ubio i seksualno zlostavljao 17 muškaraca. Većina njih su bili Afroamerikanci, a neki od njih i maloletni. Svoje žrtve je drogirao, silovao, kasapio i njihova tela čuvao u zamrzivaču. Neke od njih je čak i jeo, a serija o njegovom životu poslednjih dana oborila je sve rekorde na popularnoj platformi „Netfliks“.

Međutim, zatvor ga nije sprečio da i dalje čini monstruozna dela. Jednom prilikom nije se vratio sa slobodnog dopusta, pa je pobegao u Srbiju gde je počinio još jedno teško ubistvo. Petković je 2008. ubio prijatelja Dragana Sremčića u Novom Sadu.

- Petković je nakon hapšenja priznao da je došao u stan Sremčića, sa kojim je bio u dobrim odnosima, uzeo nož i usmrtio ga ubodima po vratu i grudima, kao i da je pokušao da se otarasi tela koje je sa trećeg sprata vukao do prizemlja. Kao motiv ovog surovog ubistva osumnjičeni je navodno naveo koristoljublje, jer je svojoj žrtvi nakon ubistva skinuo lančić s vrata i ukrao mobilni telefon - kazao je tada izvor.

Ostavio BMW, građani prenosili na mrežema, ali naknadno se saznalo da je dvostruki ubica

Sremčića je ubo četiri puta nožem, a telo je umotao u čaršav da bi ga izneo iz zgrade. Pošto je žrtva pronađena kod vrata lifta na prvom spratu samo u donjem vešu i čarapama, sumnjalo se da se Petković nad njim i seksualno iživljavao, kao što je to učinio i sa prethodnom žrtvom.

Tada se dogodilo nešto što je ravno scenariju holivudskog filma. Posle ubistva pobegao je u Šabac, a odatle u Loznicu. Najnormalnije se kretao, sedeo po kafićima, a čak je umalo dobio i posao.

Kako su pisali mediji, ubica je u Loznici tražio posao kod lokalnog pekara. Prihvatio je sve uslove i čak najavio da će dovesti porodicu. Lozničani su mu pronašli i čoveka kod kojeg će da prenoći. Međutim, otkriven je upravo zahvaljujući vlasniku pekare koji je sutradan u novinama video Petkovićevu fotografiju i tekst o ubici kojeg policija traži. Monstrum iz Doboja ubrzo je uhapšen na autobuskoj stanici.

Okružni sud u Novom Sadu 2009. osudio je Mišu Petkovića na 15 godina zatvora zbog ubistva Sremčića. Sud je odlučio i da ga protera iz Srbije na deset godina nakon izrečene kazne zatvora.

U zatvoru registrovan kao homoseksualac

Posle prvog ubistva Petković je osuđen na 10 godina robije, a kaznu je izdržavao u zatvoru u Zenici. Međutim, odležao je samo pola kazne. Kako su pisali tada mediji, Petkovićeve seksualne sklonosti su bile poznate i zatvorskoj upravi koja ga je u svojim internim spisima i registrovala kao homoseksualca. Posle pola godine robije, dobio je pravo na slobodne vikende, a onda se jednom prilikom nije vratio u ćeliju. Pobegao je u Crnu Goru, odatle u Beograd, a zatim u Novi Sad gde je počinio drugo ubistvo. U tom gradu prve dane je provodio poput beskućnika, spavajući po napuštenim gradilištima, kućama i lokalima.

(Kurir.rs)