Foto: Printscreen Instagram

svi su znali njeno ime

PIJANA I U MINIĆU JE PRIČALA SA PAPOM: Bila je prva JUGOSLOVENSKA STARLETA, važila za opasnu ZAVODNICU, a oni su se TUKLI zbog nje

Pop kultura

Dijana Bećirović koja je rodom iz malog sela Lukavac kod Tuzle, bila je prva starleta koja je privukla medijsku pažnju na teritoriji bivše Jugoslavije. Gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila je u Sarajevu, a potom se preselila u Italiju.

foto: Printscreen Instagram

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu, da bi potom napravila internacionalnu karijeru u novinarstvu. Uradila je intervjuje s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, a poslednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.

Specifičnoj lepoti i šarmu ove plavuše muškarci nisu mogli da odole, a volele su je mnoge domaće i svetske zvezde. Ona je zavela mnoge face, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino, Goran Bregović, Zdravko Čolić, ali i Mik Džeger.

foto: Printscreen

- Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večito napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego - ispričala je jednom prilikom Dijana.

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

- Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali ođedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste - otkrila je ona jednom prilikom.

Takođe se prisetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”. Dijana danas ima 60. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu. Završila je i American Film Institute i radila je kao producentkinja ne nekim holivudskim filmovima.

(Kurir.rs)

Bonus video: