Foto: Alex Dmitrović

premijera

MIODRAG RADONJIĆ SE VRAĆA POZORIŠTU! Popularni Baća nastavlja stopama Bore Todorovića i Petra Kralja! Evo o čemu je reč!

Kultura

Trenutno je u toku snimanje serije "Južni vetar 2", a jedan od glavnih glumaca Miodrag Radonjić, koji igra ulogu Baće,konačno će publiku obradovati novom ulogom u komadu "Audijencija".

foto: Alex Dmitrović

Predstava je rađena po kultnom tekstu Vaclava Havela, a premijera je zakazana nakon dve godine odlaganja u petak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Komad koji je svoju premijeru doživeo još 1981. godine u Ateljeu 212, a glavne likove igrali su Bora Todorović i Petar Kralj, predstavlja politički satirikon iz doba Čehoslovačke i kulta ličnosti.

foto: Zorana Jevtić

Predstava je bila veliki hit i devedesetih, kada su je na današnjoj sceni "Petar Kralj" igrali Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

- Mladi, zaj*bani i pijani kao majke. Predstava u kojoj je valjalo popiti gajbu piva. A ja ne pijem pivo - ovako je opisao ovu svoju ulogu Sergej Trifunović na društvenim mrežama.

foto: Alex Dmitrović

Predstava gostuje na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prvo izvođenje je u petak 4. novembra u 20.30. U predstavi produkcijske kuće "Arhangel studio", koja se prvi put izvodi u Beogradu, igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić. Scenograf je Milan Nešković a kostimografkinja Biljana Grgur.

Audijencija je prvi Havelov komad objavljen 1975. godine. Ova jednočinka je zasnovana na dijalogu između glavnog lika Vanjeka, pisca kome je čehoslovački komunistički režim zabranio da piše, i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika.

foto: Alex Dmitrović

Havelov tekst na duhovit i topao način problematizuje i danas prisutne probleme kao što su cenzura, progoni i ućutkivanje koji su prisutni u svim totalitarnim režimima.

Predstava je na repertoaru i 13. i 27. novembra.

Kurir.rs

Bonus video: